Drugi športi

'Imamo tako močno ekipo kot že dolgo ne'

Ljubljana, 05. 01. 2024 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krim Mercator se po daljšem, skoraj dva meseca trajajočem premoru vračajo na evropski rokometni parket. V Areni Stožice bodo v okviru devetega kroga EHF lige prvakinj gostile romunski Rapid. Tekma, ki bo hkrati tudi popravni izpit za gostovanje v Romuniji, kjer so Ljubljančanke po slabši predstavi zanesljivo izgubile. Čas je za maščevanje, med drugim sporočajo v taboru Krimovk. Dvoboj bomo v soboto od 18. ure prenašali na VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Krimovke se po dveh mesecih vračajo na evropski rokometni parket
    02:05
    Iz 24UR: Krimovke se po dveh mesecih vračajo na evropski rokometni parket
  • Valentina Klemenčič pred tekmo z Rapidom
    00:38
    Valentina Klemenčič pred tekmo z Rapidom
Daria Dmitrieva po koncu sezone zapušča Krimovke.
Daria Dmitrieva po koncu sezone zapušča Krimovke. FOTO: Luka Kotnik

Kar 48 dni bo razlike med zadnjo in naslednjo evropsko tekmo Krimovk. 

Zelo pomemben obračun  za preboj v končnico Lige prvakinj bomo v soboto od 18. ure naprej prenašali na VOYO.

Kljub odličnemu začetku te sezone se je rezultatska krivulja ravno na gostovanju pri Rapidu obrnila nekoliko navzdol. V soboto imajo zato Ljubljančanke odlično priložnost, da se tekmicam maščujejo. Pa ne samo maščujejo, ampak bi bilo tudi novo leto več kot odlično odpreti z dvema novima točkama, še kako potrebnima v boju za neposredni preboj v končnico. Krimovke na zadnjih tekmah lige prvakinj niso mogle računati na poškodovano dirigentko igre Darjo Dmitrijevo. Rusinja se po dolgem premoru vrača v ekipo in bo na izjemno pomembnem obračunu proti Rapidu na voljo črnogorskemu strokovnjaku na klopi ljubljanske ekipe. 

Je pa to tudi ena zadnjih evropskih tekem za izvrstno organizatorko igre, 28-letna Rusinja namreč po koncu sezone zapušča Krim in se odpravlja na Madžarsko, kjer bo okrepila tabor Ferencvarosa. "Od vseh evropskih tekmic bržkone najbolje poznamo prav Rapid, z njim bomo v pol leta odigrale že četrti dvoboj. Na prvi tekmi v Romuniji smo imele zelo slab dan, kar je romunska ekipa na krilih svojih navijačev izkoristila in visoko zmagala. Tekmovalni premor je bil dolg, a sama sem ga izkoristila za rehabilitacijo, skupaj s soigralkami se veselimo sobotne tekme in upamo na najboljše," je pred sobotno tekmo dejala Dmitrijeva. 

Tamara Mavsar bo močno orožje serijskih slovenskih prvakinj v obračunu proti Romunkam.
Tamara Mavsar bo močno orožje serijskih slovenskih prvakinj v obračunu proti Romunkam. FOTO: Aljoša Kravanja

Krimovke, ki so na prvi tekmi proti tekmicam iz Bukarešte izgubile z 22:27, so na generalki za sobotno tekmo v zaostali tekmi šestega kroga državnega prvenstva premagale največje domače tekmice iz Ajdovščine z 38:27 in so zdaj s 100-odstotnim izkupičkom same na vrhu razpredelnice. 

"Mislim, da imamo tako močno ekipo kot že dolgo ne. V pripravah na tekmo je pomembna vsaka malenkost in v Romuniji so bili za tekmice zelo pomembni tudi navijači. Prepričana sem, da bo v soboto drugače," pred sobotnim spopadom v Stožicah, ki ga bomo od 18. ure prenašali na VOYO, sporoča Rusinja na začasnem delu v Ljubljani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iiiiiiii
05. 01. 2024 12.33
-3
Strokovno mnenje, kaj se bo zgodilo. Prvih 5 minut še nekako, nato pa hlačke dol, pleničke so polne....... Drugega niso sposobne. Luzerska mentaliteta
Amor Fati
05. 01. 2024 11.48
+1
Nekdaj evropski velikan, zdaj pa kanta za nabijanje. Podobno kot Cele.
janimir
05. 01. 2024 11.57
+1
inside1
05. 01. 2024 10.11
+0
spet veliko govorjenja, na igrišču pa potem tega ni....