Drugi športi

Adžić: Za igro v prvem delu ni opravičila

Ljubljana, 11. 02. 2024 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
7

Rokometašice Krima Mercatorja na tekmi 13. kroga Lige prvakinj niso imele nobenih možnosti. Proti danskemu Esbjergu, ki so ga pred meseci v Stožicah zanesljivo premagale, so bile v zaostanku od prve minute, tako da je zanesljiv poraz zaslužen. Kljub bolečemu neuspehu na severu Evrope, si je sicer močno kadrovsko oslabljena ljubljanska zasedba ob ugodnih rezultatih na drugih parketih bolj ali manj že zagotovila osmino finala LP. Krim se bo v zadnjem krogu doma pomeril s Poljakinjami, ki sploh še niso osvojile točke. Posnetek tekme Esbjerg - Krim v bogatem arhivu VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Krimovke brez možnosti na severu Evrope
    00:28
    Iz 24UR: Krimovke brez možnosti na severu Evrope
  • Izjava Barbare Lazović po porazu proti Esbjergu
    00:26
    Izjava Barbare Lazović po porazu proti Esbjergu
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rokometašice Krima Mercatorja so zabeležile drugi zaporedni poraz proti skandinavski ekipi. Tokratne tekmice, igralke danskega Esbjerga, so bile boljše s končnih 29:21. Poraz sicer ne pomeni nič usodnega, saj bo o vstopnici v play-off EHF Lige prvakinj odločala prav zadnja domača tekma, ki bo na sporedu čez teden dni. Z zmago proti poljskim prvakinjam si bodo serijske slovenske šampionke zagotovile osmino finala LP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že kmalu po samem uvodu v tekmo je postalo jasno, da to ni igra tigric, ki jih je krasila na prvi medsebojni tekmi proti varovankam Jespera Jensena. Tamara Mavsar je najprej prejela udarec v glavo, kasneje pa je z igrišča odšepala še Valentina Klemenčič, edina krožna napadalka, na katero je tokrat lahko računal Dragan Adžić. Poškodovana Tatjana Brnović je s klopi pospremila odličen niz gostiteljic, ki jim Ljubljančanke žal niso bile kos. Že po polovici tekme je razlika znašala velikih dvanajst zadetkov, kar je bilo preveč. Po 60 minutah igre pa je semafor kazal 29:21. 

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

"Zadovoljen sem z igro. Bilo je to povsem nekaj drugega kot pred nekaj meseci v Ljubljani. že zgodaj smo si zagotovili neulovljivo prednost. Po tem, ko smo že v prvem polčasu povedli za dvanajst golov je bilo jasno, da sta točki že v žepu. V nadaljevanju smo odigrali koliko je bilo potrebno za mirno tekmo. Dvigujemo se v formi, kar je dober podatek pred končnico. Zavedamo se, da je Krim nastopil močno oslabljen, a to ne zmanjšuje deleža mojih deklet," je po prepričljivi zmagi dejal strateg Dank Jesper Jansen, ki po koncu sezone zapušča Esbjerg. 

Septembra lani so v Stožicah dominirale Krimovke, tokrat pa je bilo vse v znaku odličnih Dank, ki so se Ljubljančanke z obrestmi maščevale za poraz v prvem delu.
Septembra lani so v Stožicah dominirale Krimovke, tokrat pa je bilo vse v znaku odličnih Dank, ki so se Ljubljančanke z obrestmi maščevale za poraz v prvem delu. FOTO: Damjan Žibert

Drugi polčas je vseeno nakazal, da se Ljubljančanke lahko kosajo z najmočnejšimi. In to bodo še enkrat skušale dokazati na zadnji domači tekmi skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. 

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

"Za prvi polčas ni opravičila. Ne glede na to, da smo že v prvem napadu ostali brez edine krožne napadalke in da so imel zdravstvene težave še nekatere druge posameznice, pa ni opravičila za igro v prvih 30 minutah. Dokler sem trener Krima je rezultatska odgovornost moja," je po visokem porazu v Skandinaviji priznal trener Krimovk Dragan Adžić. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Reakcija po odmoru je bila nekaj kar nas lahko navdaja z dobrimi občutki pred zadnjim krogom. Zavedamo se, kaj prinaša tekma s Poljakinjami. Gre za lov na končnico, oziroma osmino finala in naredili bomo vse, da potrdimo mesto v končnici. Verjamem tudi, da je bila slaba igra proti Esbjergu le slab dan in da je vse skupaj proces v katerem se nahajamo. Sem optimist, da bomo v nadaljevanju evropske sezone boljši," je prepričan Črnogorec na klopi serijski slovenskih prvakinj.  V soboto ob 18.00 bodo v domači Areni Stožice gostile poljski Lubin. Prenos bo na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
11. 02. 2024 14.29
+1
vedno isti izgovori. ja lahko se kosajo z velikimi, vsega skupaj 10 minut na tekmo.....
marjanovic.drazen
11. 02. 2024 11.32
+2
Adžić-Hadžić-Hadžija. Istanbul
dule100
11. 02. 2024 10.18
+5
Glede na vložek in imena, je izplen megativen. Treba je misliti na menjavo trenerja! 🤔
inside1
11. 02. 2024 10.27
+1
točno tak. imel par let sedaj da opravi cel ciklus z ekipo, pa nekega napredka ni, ostale v povprečju, napake vedno ene in iste.... Verjetno je del problema tudi slaba slovenska liga.
inside1
11. 02. 2024 10.12
+2
Golmanke če imajo v golu ali pa ne, gre tak vse mimo...., ona se pa kar meče po tleh...
Čudovita
11. 02. 2024 10.17
+1
Sonček.
11. 02. 2024 09.43
+1
Za igro v drugem polčasu pa je .