Drugi športi

Krimovke pred morda ključnim gostovanjem: zmaga odpira vrata do napredovanja

Ljubljana, 21. 01. 2021 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Krimovke že ves teden trenirajo na Galjevici, v soboto pa se bodo podale na pot proti severu Evrope. V 12. krogu rokometne Lige prvakinj bodo točke za ponoven skok na lestvici lovile prav proti neposrednemu tekmecu za želeno šesto mesto, ki še vodi v izločilne boje. Vodstvo serijskih slovenskih rokometnih prvakinj verjame, da bodo veliki cilj doseženi.

Uroš Bregar verjame v uvrstitev v izločilne boje rokometne Lige prvakov.
Uroš Bregar verjame v uvrstitev v izločilne boje rokometne Lige prvakov. FOTO: Miro Majcen

Rokometašice Krima Mercatorja Lige prvakinj čaka gostovanje na Danskem. To bo prvi medsebojni obračun tekmic, ki se zaradi okužb s koronavirusom še niso pomerile. Danske rokometašice so s točko več v skupini A le mesto pred Ljubljančankami. Tekmice so leto 2021 začele uspešneje od ljubljanskih rokometašic, saj so pri dveh dvobojih vknjižile neodločen izid proti Vipersu ter zmago nad madžarskim FTC-jem. Krimovke so odščipnile točko Nemkam, a klonile pred Francozinjami. Zadnji medsebojni obračun tekmic datira v november 2016, ko so bile s 27:22 boljše Krimovke. V danski ekipi sta v sezoni 2020/21 najnevarnejši 25-letna desna zunanja Mette Tranborg, ki je v statistiko vpisala že 45 zadetkov, ter dve leti starejša srednja zunanja Sonja Frey s štirimi zadetki manj. Najuspešnejša strelka pri Ljubljančankah je leva zunanja Samara Da Silva Vieira s 46 zadetki, samo zadetek manj je na desetih tekmah vknjižila srebrna z zadnjega prvenstva, Oceane Sercien Ugolin. "Novo gostovanje prinaša s sabo nove priložnosti. Bolje igramo na gostovanjih, kar me pred potjo na Dansko veseli. Skandinavski rokomet temelji na hitrem prenosu žoge in protinapadih, kar pomeni, da se bomo morali hitro vračati. Ključna bo znova obramba. Potrebna bo tudi učinkovita realizacija. Verjamemo v to, da bomo pokazali boljši obraz kot doma," je pred novim evropskim izzivom dejal trener Bregar, ki se ne odmika od skupnega cilja, postavljenega že na začetku sezone. 

Samara da Silva Vieira
Samara da Silva Vieira FOTO: Damjan Žibert

"Da, želimo v izločilne boje in za takšen podvig moramo biti v svoji skupini boljši od dveh ekip." Kalkulacij strateg Ljubljančank ne dela. "Vsaka tekma bo nova priložnost. Že tekma na Danskem bo za nas velika priložnost, da obogatimo točkovni zbir." Prva strelka Ljubljančank v Ligi prvakinj, Samara Da Silva Vieira, prav tako verjame v realizacijo visokih ciljev. "Naša naloga je, da ne ponovimo napak s tekme proti Metzu. Potrebna bo čvrsta obramba in doseči bo treba čim več lahkih zadetkov. Ustaviti bomo morali njihovo zunanjo linijo in ponoviti igro drugega polčasa na tekmah proti Nemkam in Rusinjam. Če bomo igrale tako, lahko presenetimo," je prepričana brazilska leva zunanja igralka.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.