Drugi športi

Krimovke pred prvim letošnjim izzivom: Vemo, kaj moramo narediti za zmago

Ljubljana, 08. 01. 2021 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometašice Krima Mercatorja ta konec tedna v Areni Ludwigsburg severno od Stuttgarta čaka tekma 10. kroga EHF Lige prvakinj. Tekmice bodo rokometašice Bietigheima, ki so jih oktobra v Stožicah z 28:26 serijske slovenske prvakinje že premagale. Ljubljančanke še naprej krčevito lovijo napredovanje v naslednji krog elitnega klubskega tekmovanja. Na tej poti je zmaga v Nemčiji nujna.

Samara da Silva Vieira, Nataša Ljepoja in Jovana Risović
Samara da Silva Vieira, Nataša Ljepoja in Jovana Risović FOTO: Damjan Žibert

Nemke so na repu skupine A, a slovijo po najboljšem protinapadu med osmerico. Nevarno je tudi njihovo izvajanje hitrega centra. Tu bo ekipa prvega trenerja Uroša Bregarja iskala svoje priložnosti. Osredotočiti se bo treba na zunanjo linijo Xenia Smits-Kim Naidzinavicius-Julia Maidhof. O tekmi bo – kot v večini tekem doslej – odločala čvrsta obramba.

Ljubljančanke na prvi tekmi uspešnejše
Na prvem srečanju so bile najbolj razpoložene Francozinja Oceane Sercien Ugolin s sedmimi, Hrvatica Matea Pletikosić s šestimi ter Brazilka Samara Da Silva Vieira s petimi zadetki, Srbkinja Jovana Risović pa je zbrala 12 obramb (34 %). December je bil v specifičen zaradi prvenstva na Danskem, Krimovkam jo je zagodel tudi koronavirus. Kljub izpadu treningov je ekipa pripravljena in motivirana za doseganje novih točk. V dosedanjem delu tekmovanja so rokometašice zbrale štiri. "Vemo, kaj moramo narediti za zmago. Biti moramo čvrstejše v obrambi, zaigrati igro iz drugega polčasa že v prvem, ustaviti njihove protinapade in priti do čim več lahkih golov," je za uradno spletno stran kluba povedala krožna napadalka Nataša Ljepoja. "Iz tekme v tekmo rastemo in upam, da bomo tudi v nedeljo pokazale, iz kakšnega testa smo," pa je za uradno spletno stran dodala kapetanka ekipe Nina Žabjek.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.