Drugi športi

Krimovke po novem porazu brez upov na četrtfinale

Oslo, 23. 02. 2019 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu glavnega dela Lige prvakinj v gosteh izgubile proti Vipersu Kristiansandu z 21:29. Ljubljančanke po četrtem zaporednem porazu nimajo več možnosti za napredovanje med osem ekip v Evropi.

Uroš Bregar se je s Krimovkami odlično držal v prvem polčasu tekme v Skandinaviji. Nadaljevanje je bilo povsem v znaku gostiteljic.
Uroš Bregar se je s Krimovkami odlično držal v prvem polčasu tekme v Skandinaviji. Nadaljevanje je bilo povsem v znaku gostiteljic. FOTO: Damjan Žibert
Ljubljanska ekipa je po porazih romunski Bukarešti, madžarskemu Ferencvarosu in dvakrat proti Vipersu praktično že zapravila možnosti za preboj v četrtfinale lige prvakinj. Tokrat so izbranke Uroša Bregarja večji del tekme domačinkam nudile dober odpor, a končnica tekme je pripadla gostiteljicam. Ljubljančanke so bile v prvem polčasu povsem enakovredne gostiteljicam.
Po novi zmagi madžarskega FTC-ja so Ljubljančanke ostale brez možnosti za skok med najboljših osem. Preostala dvoboja bosta tako predvsem služila nabiranju evropskih izkušenj in pripravi na zaključek sezone.

V uvodu so povedle z 2:0, a so jih tekmice hitro ujele. Nato sta bili ekipi bolj ali manj ves čas skupaj, izjema je bil Krimov mrk med 15. in 20. minuto, ko so Norvežanke povedle s 13:8. Končnica pa je bila nato bolj v znamenju Krima, ki je s po dvema goloma Tjaše Stanko in Sare Ristovske ter po enim Nine Zulić in Olge Perederij zaostanek izničil. Tudi v uvodu drugega dela sta bili ekipi bolj ali manj poravnani, Norvežanke so sicer nekajkrat povedle za dva zadetka. V 46. minuti pa je Marta Tomac ekipo iz Kristiansanda popeljala do vodstva z 22:19, malce zatem pa je Ella Reistad zadela za 23:19. Tako zalogo so gostiteljice, poroča STA, nesle tudi v zadnjih deset minut, ko je igra Krima razpadla. V 53. minuti je Kristiansand po nekaj zapravljenih napadih gostij prišel znova do petih golov naskoka, ko je spet zadela Reistadova. Ko je Jeanett Kristiansen v 54. minuti zadela za 26:20, je bil zmagovalec odločen.

Pri Norvežankah, ki so največ vodile za osem golov (28:20, 29:21), je bila najučinkovitejša Reistadova s sedmimi goli, pri gostjah pa je Stankova dosegla še zadetek več.

Izid, liga prvakinj, drugi del, 4. krog, skupina 2:
Vipers Kristiansand - Krim Mercator 29:21 (14:14)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.