Drugi športi

Krimovke že v uvodu v evropsko sezono čaka ključna tekma: Ne bežimo od vloge favoritinj

Ljubljana, 04. 10. 2019 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.F.
Komentarji
6

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je začetek jubilejne 25. evropske sezone. Že prvi dvoboj na mednarodnem prizorišču proti češkemu Banik Mostu, ki se bo na Kodeljevem "zgodil" v nedeljo, bo eden izmed ključnih, saj že lahko odloča o potniku v glavni del EHF Lige prvakinj. Krimovke tekmo s češkim prvakinjami že komaj čakajo.

Več videovsebin
  • Alja Varagić o pričakovanjih v Ligi prvakinj
    01:28
    Alja Varagić o pričakovanjih v Ligi prvakinj
  • Nina Zulić pred začetkom Lige prvakinj
    01:28
    Nina Zulić pred začetkom Lige prvakinj
  • Pogovor s trenerjem Krima Mercatorja Urošem Bregarjem
    02:29
    Pogovor s trenerjem Krima Mercatorja Urošem Bregarjem
  • Trening Krimovk pred začetkom Lige prvakinj
    02:30
    Trening Krimovk pred začetkom Lige prvakinj
  • Iz 24UR: Krimovke začenjajo evropsko sezono
    01:55
    Iz 24UR: Krimovke začenjajo evropsko sezono
Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert
Pomlajena zasedba Krima Mercatorja cilja na preboj v glavni del tekmovanja, češki Banik Most in švedski Sävehof pa bosta glavna konkurenta za drugo in tretje mesto v skupini D, kjer bo vlogo najmočnejšega zagotovo prevzel aktualni evropski prvak, madžarski Györ.
Za Krim, ki je bil prvak v sezonah 2000/01 in 2002/03 ter finalist 1998/99, 2003/04 in 2005/06, bo to 25. zaporedna sezona lige prvakinj, a Krima tudi tokrat ni med favoriti. Med najožje sodijo že omenjeni Györ, okrepljena Budućnost, Rostov Don in Metz.
"Med reprezentančnih tednom je bila naša reprezentanca zelo uspešna, nosilke reprezentance so tudi nosilke Krima in vse so tekmi odigrale na visokem nivoju. Veselimo se začetka Lige prvakinj, pesti nas nekaj poškodb, a se ne obremenjujemo preveč. Naša naloga je, da se na vsakega nasprotnika pripravimo kar najbolje. Banik igra hiter in dinamičen rokomet, izkoriščajo igro na hitri center, od koder vlečejo rešitve in dosežejo največ zadetkov. V prvi vrsti se bomo morali hitro vračati v obrambo in biti agresivni, zunanjo linijo moramo razigrati in ostati agresivni celotno tekmo," je pred nedeljskim uradnim začetkom evropske sezone izčrpen prvi trener Galjevičank Uroš Bregar, ki bo imel povsem premešano igralsko zasedbo glede na lansko sezono.

Alja Varagić in kapetanka Polona Barić sta med najbolj izkušenimi rokometašicami v zelo mladi zasedbi Krima Mercatorja.
Alja Varagić in kapetanka Polona Barić sta med najbolj izkušenimi rokometašicami v zelo mladi zasedbi Krima Mercatorja. FOTO: Damjan Žibert
Novink je 14, od tega večina iz lastnega mladinskega pogona, tako da bodo večino bremena nosile izkušenejše igralke, kot so Alja Varagić, Nina Zulić, novinke srbsko desno krilo Ana Kojić, nizozemska zunanja igralka Harma van Kreij, slovaška leva zunanja Marianna Rebičova, avstrijska vratarka Antonija Mamić in kapetanka Polona Barić
Nedeljska prva evropska tekma sezone se bo začela ob 17.00. Vstop na obračun pa po dolgih letih ne bo več brezplačen, ta bo sicer še naprej za otroke do 14. leta starosti, za druge pa bo pet evrov.
Odšlo je 10 igralk, vključno z Mišo Marinček (konec kariere), Lamprini Tsakalou in Tjašo Stanko (obe sta prestopili k Podravki, predvsem slednjo pa strokovnjaki vidijo kot vzhajajočo zvezdo). "Punce že nestrpno pričakujemo začetek Lige prvakinj. Vemo, da nam ne bo lahko, vsaka ekipa, ki pride v tekmovanje je zelo močna, tudi če prihaja iz kvalifikacij. Imamo novo, mlado ekipo in mislim, da smo dobro uigrane. Med pripravami smo Banik dobro spoznale, imajo zelo povezane igralke in močno zunanjo linijo. Mislim, da z dobro igro v obrambi, pozitiven rezultat ne bo izostal," pravi ena bolj izkušenih v taboru serijskih slovenskih prvakinj Alja Varagić. "Nedeljska tekma bo za nas zelo pomembna. Od prve minute bomo morale biti skoncentrirane na igro v obrambi in napadu. Ekipa Mosta je premagljiva, ključno bo naše vračanje v obrambo, v napadu pa ne smemo izgubljati žog," komaj čaka uradni začetek sezone v Ligi prvakinj Nina Zulić. 

Nina Zulić
Nina Zulić FOTO: Damjan Žibert

Opomnimo, ​​​​​​v glavni del Lige prvakinj, torej med 12 najboljših v Evropi, se bodo prebile prve tri ekipe iz vsake skupine, zadnja pa bo nadaljevala pot v pokalu EHF.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SHDS
04. 10. 2019 19.02
+3
Krim bi moral razspustit to je klub mafijcev
OlalaKokoĐambo
04. 10. 2019 17.47
+9
hondica
04. 10. 2019 18.12
+6
Boljše da bacaju loptu, kakor da se ukvarjajo z mamilami.
LightningBolt
04. 10. 2019 18.25
-2
Cisto na hitro
04. 10. 2019 17.13
+14
Lahko bi pripravile kakšen koledar, za dobrodelnost recimo, preden začnejo z na pornim igranjem.
KiNgKoNg
05. 10. 2019 20.42
+2