Drugi športi

Krimovke bodo upale, da gre v tretje rado

Ljubljana, 21. 09. 2021 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so novo sezono, že 27. po vrsti, v elitni rokometni Ligi prvakinj začele z dvema (nepričakovanima) porazoma. Če je bil zadnji proti madžarskemu Györu, ki v zadnjih letih serijsko osvaja elitno klubsko tekmovanje, še v rubriki pričakovanih in ne preveč bolečih, saj Ljubljančanke na zadnjih petnajstih tekmah Madžark še niso premagale, pa je neuspeh na uvodu v evropsko sezono na severu Evrope proti švedskemu Savehofu precej nepotreben in boleč. A sezona je še dolga in že čez nekaj dni imajo Krimovke veliko priložnost, da se prvič v sezoni "posladkajo" s točkama.

Nina Zulić je nekaj let igrala v dresu Krima Mercatorja.
Nina Zulić je nekaj let igrala v dresu Krima Mercatorja. FOTO: Damjan Žibert

Slovenske serijske klubske rokometne prvakinje bodo v soboto v turškem mestu Kastamonu nedaleč stran od Črnega morja iskale svojo priložnost za prvo zmago v sezoni. Tekmice 3. kola Lige prvakinj bodo rokometašice Kastamona, kluba, za katerega zadnji dve sezoni igra Slovenka Nina Zulič. Tokratne tekmice Krimovk imajo v svojih vrstah deset domačih igralk. Pred sezono so se okrepile s štirimi črnogorskimi reprezentantkami, med katerimi po dveh tekmah v Evropi izstopa Jovanka Radičević, ki je dosegla že 17 zadetkov. Tretja strelka ekipe je slovenska reprezentantka Zuličeva. Osemnajstica je pred prestopom v Turčijo tri zaporedne sezone nosila dres Krima Mercatorja, v katerem je dosegla skoraj sto zadetkov. V Ljubljani je igrala tudi med letoma 2012 in 2017. Kastamonu ima v klubski vitrini dva superligaška naslova iz sezon 2016/17 in 2018/19. V sezoni 2017/18 so se uvrstile v polfinale pokala EHF. Na prvih dveh obračunih letošnje sezone so turške predstavnice v Evropi vknjižile dva zaporedna poraza. V dvorani, ki sprejme 4000 gledalcev, so bile Danke boljše z 31:25. Kratko so potegnile tudi na gostovanju pri ruskem CSKA-ju, ki je bil boljši s 34:27. Podobna je zgodba varovank Uroša Bregarja, ki so bile za las prekratke proti Švedinjam in potegnile kratko tudi proti Madžarkam. "Če želiš zmagati v Ligi prvakinj, ne smeš tekmicam pustiti višje prednosti. Vsekakor moramo v nadaljevanju popraviti obrambo," pred novim evropskim izzivom pravi strateg Ljubljančank.

Allison Pineau
Allison Pineau FOTO: Aljoša Kravanja

Tretja tekma evropske sezone bo priložnost, da ena oziroma druga ekipa osvoji prve točke. V skupini B je trenutno vodilna madžarska zasedba Györi Audi ETO KC z dvema zmagama in skupno štirimi osvojenimi točkami. Po dve imajo ruski CSKA, francoski Metz, norveški Vipers, danski Odense in švedski Sävehof. "Proti Madžarkam, ki so odlična ekipa in prav gotovo med glavnimi kandidatkami za naslov, smo bile že boljše kot na prvi tekmi. Verjamem, da delamo dobro in da se bo to kmalu poznalo tudi na rezultatu," pred tekmo v Turčiji pravi olimpijska prvakinja s francosko reprezentanco Allison Pineau

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
21. 09. 2021 18.13
+1
Dajmo pokažite kaj znate in upravičite visoke napovedi pred sezono.
štajerc65
21. 09. 2021 17.36
-1
Odbojkarji so tudi upali
INŠTITUT 1.APRIL
21. 09. 2021 16.03
+3
samo upajo lahko z tako igro....