Drugi športi

Krimovke le v prvem polčasu konkurenčne prvakinjam iz Györa

Ljubljana, 19. 10. 2019 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj na Kodeljevem izgubile proti Györu z 21:33 (9:13). Izbranke Uroša Bregarja po treh odigranih tekmah ostajajo pri eni zmagi, v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje na Madžarskem.

Slovenski predstavnik v ligi prvakinj je imel tokrat pred seboj misijo nemogoče, saj je v Ljubljani gostoval v zadnjih letih najboljši klub v Evropi. Ta ima tudi letos najvišje cilje, medtem ko pri Krimu računajo "le" na preboj v drugi del tekmovanja.

Za izpolnitev tega cilja so povsem v igri, saj so domači poraz proti Baniku Mostu nevtralizirale z zmago na Švedskem proti Sävehofu. Tokrat so večji del tekme sicer pustile dober vtis, a kakovostna razlika je bila lepo vidna, posledično pa je bila na koncu temu primerna visoka zmaga vodilne ekipe skupine D. "Dale smo vse od sebe, lahko bi bilo boljše, a borile smo se. Proti takemu favoritu greš na parket, uživaš v igri, to je lepa priložnost, da proti taki ekipi lahko igraš," je našemu novinarju Božidarju Bulatu po porazu na Kodeljevem razlagala vsega 19-letna Laura Cerovak, ki se je podpisala pod dva zadetka Ljubljančank.

Lepo polna dvorana na Kodeljevem
V lepo polni dvorani na Kodeljevem so Madžarke prevzele pričakovano pobudo takoj od začetka dvoboja. Hitro so povedle s 3:0, Krimu pa prvi zadetek dovolile šele v osmi minuti, ko je Valentina Klemenčič znižala na 1:3.

Zatem so se Ljubljančanke Györu približale tudi na zgolj zadetek (3:4), a so ugledne tekmice imele vse bolj ali manj pod nadzorom, na krilih odlične Eduarde Amorim, ki je v prvem delu dosegla pet golov, tudi prvič povedle za pet zadetkov, in sicer v 19. minuti. Podobno prednost so zadržale do konca polčasa.

Tudi v nadaljevanju je dogajanje potekalo po podobnem scenariju, Madžarke so držale prednosti štirih, petih zadetkov, prvič pa so za šest oziroma sedem pobegnile v 41. in 42. minuti po novih zadetkih Amorimove.

Zmagovalec je bil tako odločen precej pred zadnjo sireno, posebej še po povišanju vodstva tudi na devet zadetkov (25:16) v 45. minuti. Najvišja razlika je sicer znašala končnih 12 golov (33:21). Pri domačih sta bili s po petimi zadetki najboljši Alja Varagić in Nina Zulić, mlada 17-letna Klemenčičeva pa je dosegla štiri gole. Pri gostjah je Amorimova zbrala sedem, Estelle Nze Minko pa šest zadetkov.

Izid:
RK Krim - Györ 21:33 (9:13)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaktusar1
20. 10. 2019 20.51
a so pol slekle hlače?...
Definbahija
20. 10. 2019 10.31
+1
In spet bo jokal trener in spet bom dobu minus. Sej lani je Ajax tudi z mlado ekipo z celo evropo razen L'poola
Nikdar več
19. 10. 2019 21.04
+2
So mlade, se trudijo morda bi morali zamenjati način igre. Je že nekaj sezon enak.... Iste kombinacije - "španca" do onemoglosti..