Drugi športi

Krimovke na vseh koncih in krajih

Ljubljana, 29. 02. 2024 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kratek reprezentančni premor ne pomeni ravno pomanjkanja treningov za rokometašice Krima Mercatorja. 14 članic kluba se namreč mudi v svojih izbranih vrstah. Trinajst od njih bo v naslednjih dneh nastopilo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, Brazilko Barbaro Arenhart pa čakajo trije pripravljalni obračuni. Slovenske prvakinje, ki so v skupini B Lige prvakinj zasedle peto mesto, sicer kmalu čaka vrhunec sezone. Ljubljančanke se bodo pomerile z romunsko Bukarešto, četrtouvrščeno iz skupine A. Prva tekma bo 16. ali 17. marca v Sloveniji, povratna pa 23. ali 24. marca v Romuniji. Obračuna bomo prenašali na Kanalu A in VOYO.

Tatjana Brnović
Tatjana Brnović FOTO: Luka Kotnik

Selektor slovenske izbrane vrste Dragan Adžić je na reprezentančni seznam tokrat uvrstil deset svojih klubskih varovank. Ano Abina, Dijano Đajić, Manco Jurič, Valentino Klemenčič, Barbaro Lazović, Tamaro Mavsar, Nino Spreitzer, Tjašo Stanko, Aljo Varagić, Majo Vojnović in soigralke v velenjski Rdeči dvorani najprej čaka obračun s Francozinjami, aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami, v nedeljo pa še povratno srečanje v francoskemu Orleansu.

Tatjana Brnović in Itana Grbić, ki zastopata barve Črne gore, se bosta v tretjem krogu kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo pomerile proti Srbiji. V četrtek, 29. februarja, ob 18.00 najprej na gostovanju, v nedeljo, 3. marca, od 18.00 pa še pred domačimi navijači.

Po reprezentančnih obveznosti bodo Krimovke svoje misli usmerile na obračun s CSM-jem, ki jih čaka v Play-offu EHF Lige prvakinj. Obračun bomo prenašali na Kanalu A in VOYO. 

Dva zahtevna obračuna čakata tudi Aleksandro Rosiak z reprezentanco Poljske. Najprej domači dvoboj proti vselej močnim Dankam, v soboto pa še povratno srečanje na severu Evrope.

Štirinajsta članica Krima Mercatorja, ki se mudi na reprezentančnih obveznostih je Brazilka Barbara Arenhart. Pred njo sicer ni tako pomembnih bojev kot pred zgornjo trinajsterico. Čakajo jo namreč tri srečanja v luči priprav na bližajoče se olimpijske igre 2024.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.