Drugi športi

Krimovke o boleči stoženski zaušnici: To enostavno ni bil naš dan

Ljubljana, 05. 02. 2024 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so bile v 12. krogu EHF Lige prvakinj poražene še petič, tokrat so bile od njih boljše rokometašice danskega Ikasta. Potem ko so gostje vodile skozi celotno srečanje, je končni rezultat znašal 28:34. Krimovke so bile sicer na polovici drugega polčasa blizu preobrata, a jim na koncu ni uspelo. Naslednja priložnost se ponuja čez teden dni. Tudi takrat jim bodo nasproti stale Danke, gre za gostovanje pri Esbjergu. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred četo trenerja Dragana Adžića sta le še dve preizkušnji v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. 

Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Prihodnjo soboto bo ob 18.00 najprej gostovanje pri danskem Esbjergu, teden pozneje pa še domači obračun proti poljskemu Lubinu. Ljubljančanke za potrditev dodatnih kvalifikacij za preboj v končnico potrebujejo še kakšno točko, ob ugodnem razpletu preostalih tekem pa morda ne bo treba osvojiti še kakšne več. Resda pa bodo proti poljskim prvakinjam v Stožicah v zadnjem krogu skupinskega dela Krimovke v vlogi velikih favoritinj in je pričakovati zmago in dve točki, ki bi potrdili nadaljevanje evropske sezone. Proti Ikastu Ljubljančanke niso imele pravih možnosti, navkljub nekaj daljšim prebliskom, ko so se Skandinavkam rezultatsko približale, je bilo vse drugo v znaku kakovostne danske zasedbe. 

Ko je približno 4700 navijačev v Stožicah upalo, da se tehtnica v drugem delu obračuna lahko prevesi na stran domače ekipe, pa se je zgodilo ravno nasprotno. Nekaj zapravljenih priložnosti Ljubljančank je razprlo krila gostjam, ki so svojo prednost še povečale. 

Ljubljančanke so po 12. krogu z 11 točkami na petem mestu v skupini B. V vodstvu sta francoski Metz in danski Esbjerg z 18 točkami, Ikast jih ima 17. Do konca sta še dve tekmi.

Na velikih sedem golov (16:23). In povratka ni več bilo. "Odgovornost za poraz prevzemam jaz. Do naslednje domače tekme moramo napake popraviti in se oddolžiti našim navijačem," je bil po bolečem porazu v stoženski lepotici neposreden strateg Ljubljančank Dragan Adžić, ki se zaveda, da bi lahko njegova ekipa naredila precej več ... "Mislim, da je bila celotna tekma slaba. Začele smo slabo. Pred tekmo smo ponavljale, da je vse odvisno od nas, in to se je pokazalo. Izgubile smo preveč žog, zgrešile preveč strelov. Proti Ikastu tako ne moreš zmagati. Pozitivna stvar je bila tisti del, ko smo se uspele približati, ampak nam je na koncu zmanjkalo moči in koncentracije. To enostavno ni bil naš dan. Dobro moramo analizirati tekmo in popraviti napake, ker nas naslednjo soboto čaka zahtevno gostovanje," pa je priznala kapetanka Ljubljančank Barbara Lazović

Ikast je bil tokrat veliko bolj zanesljiv kot na prvi tekmi na Danskem, ko so gostiteljice Krimovke premagale zgolj za en gol.
Ikast je bil tokrat veliko bolj zanesljiv kot na prvi tekmi na Danskem, ko so gostiteljice Krimovke premagale zgolj za en gol. FOTO: Aljoša Kravanja

V taboru Dank so bili po zmagi zelo zadovoljni. Sploh, ker so Skandinavke skorajda vso tekmo povsem nadzorovale tok dogodkov na stoženskem parketu. "Vedeli smo, da nas čaka zahtevno delo. Odlično smo se pripravili na igro Slovenk in imeli ves čas rešitve v napadu. Pričakovali smo bolj tesno tekmo in izenačeno končnico. Na srečo smo veliko prej rešile vse dvome o zmagi. To sta dragoceni točki v boju za končnico," je po lepi zmagi sredi Ljubljane dejala Marketa Jerabkova, ki je Krimovkam zabila kar enajst golov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1888153
05. 02. 2024 10.00
+2
Izjemno bistroumna ugotovitev-ni bil naš dan- a si predstavljate,da kuharca v vrtecu zažge kosilo in reče,da to ni njen dan in to brez treninga. Mogoče so pa imele naporno noč!
Anion6anion
05. 02. 2024 08.52
+4
Kdaj pa bo njihov dan?
janimir
05. 02. 2024 08.50
+4
Igra kot da plače niso dobile 2 leti. Igra Lazovićeve je kot da bi imela eno brzino. Dobro plačana penzija.