Drugi športi

Krimovke ostajajo pri eni zmagi v Ligi prvakinj

Odense, 24. 10. 2021 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
4

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so v 5. krogu Lige prvakinj gostovale pri danskem Odense Hanboldu, kjer so lovile drugo zmago v skupinskem delu evropskega tekmovanja. A tudi Odense je bil za Krimovke pretrd oreh in Ljubljančanke so morale priznati poraz s 26:24. Prvi polčas so Danke dobile z izidom 13:10, drugega pa Slovenke z izidom 13:14, a je bilo to premalo za končno zmago. Najboljša strelka tekme je bila Tjaša Stanko s sedmimi zadetki.

Slovenske prvakinje so pred odhodom na Dansko na uvodnih štirih tekmah skupinskega dela zabeležile le eno zmago, tudi na Danskem pa točkovne bere niso oplemenitile. Tako z dvema osvojenima točkama Krimovke zdaj zasedajo sedmo mesto v skupini B. Le Kastamonu je doslej še brez točke na dnu, pred varovankami Uroša Bregarja pa so od vrha Györ z desetimi točkami, Metz, Odense in CSKA Moskva s po šestimi ter Kristiansand in Sävehof s po štirimi.

Bregar je po tekmi razočarano dejal: "Na začetku tekme nismo bili na nivoju, kar nam ni uspevalo v napadu, se je odražalo tudi v obrambi. Ko smo našli pravo sedmerko, smo vzpostavili ravnotežje in se približali tekmicam. Borili smo se, a žoga nikakor ni hotela v gol. Na koncu smo bili žal za dva zadetka prekratki."

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Njihove nasprotnice Odense Hanbold, ki so aktualne danske prvakinje, so do srečanja z Ljubljančankami v Ligi prvakinj beležile dva poraza in dve zmagi. Poleg turškega Kastamona, ki so ga premagal tudi Krimovke, so danske prvakinje premagale še švedski Sävehof.

Slovenske prvakinje so v Hamletovi deželi nastopile oslabljene, manjkali sta namreč krožna napadalka Dragana Cvijić in desna zunanja igralka Oceane Sercien Ugolin, ki jo pred tekmovalnimi napori čaka še nekaj dodatnih preiskav, potem ko se je zaradi slabega počutja zgrudila po tekmi petega kroga lige prvakinj proti Metzu.

Peti obračun v evropski sezoni se za Krimovke ni začel najbolje. Po zgrešeni sedemmetrovki Andree Lekić je Odense, ki je na prvih štirih tekmah premagal Kastamonu in Sävehof, izgubil pa proti Metzu in Györu, hitro zagospodaril na domačem terenu in povedel s 3:0. Negativni niz je prekinila Tjaša Stanko v sedmi minuti, a razmerje moči se ni spremenilo, kar je Bregarja hitro prisililo v minuto odmora pri vodstvu danske ekipe s 5:2.

Napake v napadu so se vrstile, goli tekmic iz protinapada prav tako, v 19. minuti pa je prednost domačink narasla na +5. Edina razpoložena igralka Krima v napadu je bila sprva Nataša Ljepoja, ki je v prvem delu dosegla štiri gole, prav toliko pa jih je do konca prvega dela dodala Tjaša Stanko. Predvsem obramba Krima pa je bila tista, ki je ustavila nalet domačih rokometašic, prednost pa je skopnela na tri gole (13:10).

Nataša Ljepoja
Nataša Ljepoja FOTO: Damjan Žibert

V drugem delu so se krimovke sprva približale na dva gola (13:15), a v napadu še naprej preveč grešile, tudi iz izdelanih protinapadov. Vedno, ko pa so se slovenske predstavnice približale na dva gola, so imele domačinke odgovor, po zadetku Mie Hoejlund pa znova v rokah tudi pet golov naskoka (19:14).

Danke so nadaljevale s preudarno igro, po nekaj napakah pa je Ljepoja s svojim šestim golom, tokrat v prazno mrežo, znižala na 22:25 in v igro gostij vnesla nekaj upanja. Vseeno pa so domačinke uspešno kljubovale zadnjemu naletu slovenskih prvakinj, ki so se dobro minuto pred koncem približale na dva gola razlike, ter vknjižile pomembni točki.

Najboljša strelka tekme je bila Tjaša Stanko s sedmimi goli, šest jih je dodala Ljepoja, a prave pomoči ostalih ni bilo. Pri domačih je bila s petimi zadetki najbolj uspešna Bo van Wetering.

Vratarka Krima Mercatorja, Jovana Risović je poraz pripisala predvsem napakam v napadu: "Nismo osvojili dveh točk, kar je bil naš cilj. Skozi celotno tekmo smo lovile tekmice, bile že blizu, a bile v odločilnih trenutkih premalo učinkovite. Obramba je bila dobra, v napadu pa smo naredile preveč napak. Žal mi je, da nam ni uspelo." Z razlogom za poraz pa se je strinjala tudi Krimova krožna napadalka Ljepoja: "Mislim, da smo v prvem polčasu naredile preveč napak. V drugem polčasu smo se jim že velikokrat približale, kaznovale pa so nas napake iz prvega polčasa, zaradi česar vse skupaj ni bilo dovolj, da bi danes zmagale."

Naslednjo tekmo v Ligi prvakinj bodo Krimovke odigrale v soboto, ko bodo v Stožicah gostile aktualne prvakinje Vipers Kristiansand iz Norveške.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Siso142
24. 10. 2021 21.02
Bregar je pokuril že ves kredit. Pri meni pa sploh,stave vedno pokadim😅
24. 10. 2021 19.11
+2
bostjan19711
24. 10. 2021 18.37
+4
Menjava trenerja, s tako ekipo ni izgovorov
Nikdar več
24. 10. 2021 18.45
+2
Točno tako. Trenerju je zmanjkalo idej. Oz. z že znanimi idejami drugih, si vedno korak zadaj.