Drugi športi

Krimovke po dramatični končnici izgubile proti Metzu

Ljubljana, 17. 10. 2021 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na četrti tekmi skupinskega dela Lige prvakinj v ljubljanski dvorani Stožice izgubile dvoboj s francoskim Metzem z 28:29 (17:15). Metz je dosegel tretjo zaporedno zmago v tem tekmovanju, krimovke so ostale pri eni sami v sezoni.

 

Prvi del prvega polčasa je bil zelo izenačen. Tjaša Stanko je dosegla prvi gol na tekmi, po zadetku Nataše Ljepoja in trikratnem zadetku Alison Marie Pineau pa so krimovke znova prišle v vodstvo. Brazilska vratarka Krima Barbara Elisabeth Arenhart je dvakrat zapored s streloma od daleč na prazna vrata poskrbela, da so krimovke v 17. minuti prvič vodile s tremi goli prednosti (10:7), pred to serijo je Arenhartova tudi izenačila na 7:7.

Francozinji Oceane Sercien Ugolin in Pineaujeva sta nadaljevali niz krimovk za vodstvo z 12:8. Kljub dvema igralkama manj je Stankova zadela za vodstvo Krima 13:9. Po uspešno zaključenem napadu gostij in novi izključitvi so domače igrale le s tremi igralkami v napadu, ki ga niso zaključile z golom, naslednjega pa niso zaključile niti gostje, ki so za tri gole zaostajale tudi v nadaljevanju. Vratarka Hatadou Sako je z obrambami po izdelanih napadih domačih skrbela, da se Ljubljančanke niso še bolj oddaljile. Meline Nocand je s sedemmetrovko že po izteku igralnega časa zaostanek francoske ekipe pred odmorom zmanjšala na dva gola.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tamara Horaček je z dvema goloma v uvodu drugega dela izenačila (17:17). V nadaljevanju se je ponovila slika iz prvega dela prvega polčasa, ekipi pa sta se tokrat ves čas do konca menjavali v vodstvu ali bili izenačeni. Dobrih deset minut pred koncem je bilo tako 26:26, Krimovke pa so imele napad za vodstvo in ga uspešno zaključile s sedmo sedemmetrovko na tekmi, ko je zadela Pineaujeva. Slabi dve minuti pozneje so gostje napravile osebno napako v napadu, a Pineaujevi iz dveh stoodstotnih priložnosti ni uspelo premagati Sakojeve.

Dobrih pet minut pred koncem je bil izid znova izenačen (27:27), a je Pineaujeva zadela blok ob iztekanju časa za napad, na drugi strani pa je prvo obrambo v drugem polčasu opravila Arenhartova. Krimovke je nato znova ustavil blok domačih, po protinapadu pa je zadela Chloe Bouquet in Francozinje so vnovič vodile (28:27).

Pineaujeva je v nadaljevanju zapravila sedemmetrovko, odbita žoga je končala v rokah Krima in Alja Varagič je bila na koncu uspešna za izenačenje. Po novi obrambi Arenhartove je strel Stankove zaustavila Sakojeva in 41 sekund za napad je ostalo Francozinjam. Dvoboj je odločila Danka Louise Katharina Burgaard. V zadnji petih sekundah domačim namreč ni uspelo začeti napada, saj sta ruski sodnici vrnili žogo na sredino, kjer se je tekma tudi končala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Krim Mercator je na uvodnih treh tekmah Lige prvakinj v skupini B dosegel le eno zmago. Po nepričakovanem porazu proti švedskemu Sävehofu in pričakovanem proti madžarskemu Györu je nato po hudem boju na kolena spravil turški Kastamonu, proti Metzu pa po razburljivi končnici znova ostal praznih rok. Naslednja priložnost za Ljubljančanke bo 24. oktobra na Danskem, ko bodo igrale pri Odenseeju.

Dvorana Stožice, sodnici: Alpaidze, Berežkina (obe Rusija).
* Krim Mercator: Arenhart 3, Risović, Jurič, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau 7 (6), Žabjek, van Kreij, Posavec, Klemenčič, Ljepoja 3, Varagić 2, Gomilar Zickero 1, Krpež-Šlezak 4, Lekić 3, Svetik.
* Metz: Sako, Kapitanović, Almeida De Paula 4, Bouquet 2, Micijević, N'Gouan 1, Nocandy 8 (3), Horaček 4, Bont 5, Burgaard 3, Kanor, Jacquez, Bouktit 2, Tucella.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (6), Metz 4 (3).
* Izključitve: Krim Mercator 10 minut, Metz 12.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jezenslovenec
18. 10. 2021 11.04
+1
Ne moreš zmagat, če je vratarka skoraj najboljša strelka.
janimir
18. 10. 2021 09.33
+1
Ko vržeš stran 10 zicerjev je pač tako. Tujska legija. Milijoni vloženi za 4. mesto v skupini na koncu.
RUBEŽ
18. 10. 2021 08.29
+2
Vložiti toliko denarja za eno zmago.....
Nikdar več
17. 10. 2021 19.42
+1
Kako je z Oceane? Odpeljali so jo na uregenco.. Želim ji vse dobro!
Definbahija
17. 10. 2021 19.38
+5
V kakem odnosu je Bregar, Ivanović in Janković? Ker neki morjo skupi počet, ker če ne bi vsi že odleteli
Mother Russia
17. 10. 2021 19.31
-5
Škoda. Igrale so zelo borbeno in taktično na zelo visoki ravni. Bile so v igri za zmago do zadnje sekunde. Škoda zgrešene sedemmetrovke. Nekajkrat so lepo izigrale nasprotno ekipo in če bi zmagale, ne bi bilo nič nezasluženega. Več sreče prihodnjič!
oježeš
17. 10. 2021 20.32
+0
Ne vidim vzroka zakaj vržejo vedno žogo nekako tako, da golmani več ali manj uspešno ubranijo gol. Najbolj zafrknjene žoge so, ko jo igralec vrže v tla pred golmanom. Teh se najmanj ubrani pa tudi najmanj vrže.
Viejo cabron
17. 10. 2021 19.29
+4
Krim je umetna tvorba!
pomlad14
17. 10. 2021 21.55
+4
inside1
17. 10. 2021 18.59
+8
Mislim da se bliža čas, ko jih boi srečala realnost, da če hočejo kaj v evropo, treba drugega trenerja.. Ta že nekaj časa ni kos nalogi, kakor tudi ni bil reprezentanci.