24°C

Krimovke po tesni končnici ostale brez točk

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
0
Rokometašice Krima Mercatorja so evropsko sezono 2021/22 pričele na severu Evrope pri švedskem Savehöfu. Gostiteljice so bile boljše z 29:28. Prva strelka krimovk je bila Tjaša Stanko s 7 zadetki, pet sta jih dodali Katarina Krpež Šlezak in Andrea Lekić. Prihodnji konec tedna ljubljanske predstavnice v Ligi prvakinj čaka domač obračun proti madžarskemu Györu.

Uroš Bregar je s Krimovkami doživel boleč udarec v Skandinaviji. Poraz je povsem nepričakovan.
Uroš Bregar je s Krimovkami doživel boleč udarec v Skandinaviji. Poraz je povsem nepričakovan.FOTO: Damjan Žibert

Uvodni zadetek Oceane Sercien Ogulin, prekršek v napadu tekmic in asistenca zlate francoske reprezentantke do Andree Lekić sta nakazala velike apetite ljubljanskega moštva v 27. zaporedni sezoni Lige prvakinj. Obrambe Barbare Arenhart ter uspešno zaustavljanje protinapadov Švedinj so v prvem delu tekme krasili igro varovank Uroša Bregarja. Tekmice so do prvega zadetka prišle šele v 12. minuti. A začetek ni bil realna napoved nadaljevanja. Po nekaj minutah brez pravega zaključka, je semafor prvo izenačenje pokazal že pri izidu 6:6. Krpež Šlezakova in Maja Svetik sta tigrice znova popeljale do vodstva. Slednja je nekaj minut kasneje priigrala Ljubljančankam dva zadetka prednosti, kolikor je znašal tudi rezultat po prvem polčasu. Izid 11:13 je postavila Allison Pineau.

Drugi polčas so bolje začele gostiteljice in se po natančno izvedeni sedemmetrovki, kjer je prvič na tekmi med vratnice stopila v lanski sezoni izjemna Jovana Risović, vrnile v igro ob izidu 16:16. Po 20. minutah nadaljevanja so modre tekmicam gledale v hrbet in lovile zaostanek dveh zadetkov. Razigrana prva strelka Bregarjeve ekipe je z dvema natančnima streloma izid izenačila, Krpež Šlezakova pa poskrbela za vodstvo s 26:25, ki ga je v napadu zatem ohranila tudi Alja Varagič (27:26). Zadetek Lekićeve za 28 gol Krimovk je bil zadnji, žal pa so bile tekmice za gol uspešnejše in prve točke sezone so ostale na Švedskem.

Tekmovalni ritem se za ljubljansko moštvo nadaljuje že v soboto, ko v goste prihajajo serijske zmagovalke, rokometašice madžarskega Györa. Po letu dni se bodo na tribune vrnili tudi navijači.

Statistika tekme Sävehof – Krim Mercator
Statistika tekme Sävehof – Krim MercatorFOTO: Sofascore.com

Izid:
Sävehof (Šve) : Krim Mercator (Slo) 29:28 (11:13)