Drugi športi

Krimovke po zmagi na Švedskem zdaj 'grozijo' prvakinjam: 'Ne bomo predčasno slekle hlač'

Ljubljana, 17. 10. 2019 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še nekaj dni nazaj, po nepričakovanem, a še kako bolečem porazu na uvodu v evropsko sezono, ko je sredi Kodeljevega slavil češki Banik Most, je bilo razpoloženje v galjeviškem taboru klavrno. A po zmagi v Skandinaviji je vzdušje v edinem slovenskem ženskem rokometnim evroligašu – sijajno. To je dober obet pred sobotnim spektaklom, ko bodo Ljubljančanke gostile aktualne prvakinje z Madžarske. "Želimo presenetiti favoritinje," obljubljajo Ljubljančanke.

Več videovsebin
  • Novinarska konferenca pred tekmo z aktualnimi evropskimi rokometnimi prvakinjami
    10:06
    Novinarska konferenca pred tekmo z aktualnimi evropskimi rokometnimi prvakinjami
  • Direktorica Deja Doler Ivanović o prihajajočem spektaklu na Kodeljevem
    02:28
    Direktorica Deja Doler Ivanović o prihajajočem spektaklu na Kodeljevem
  • Polona Barić komaj čaka na spopad z aktualnim prvakinjami
    02:27
    Polona Barić komaj čaka na spopad z aktualnim prvakinjami
Uroš Bregar je pohvalil svoje varovanke za izvrstno predstavo in zmago na Švedskem.
Uroš Bregar je pohvalil svoje varovanke za izvrstno predstavo in zmago na Švedskem. FOTO: Damjan Žibert
Pred sobotnim velikim spektaklom, na katerem se bodo Ljubljančanke pomerile proti aktualnemu evropskemu prvaku, madžarskemu Györu so generalko za veliki izpit opravile na tekmi domačega prvenstva proti Ptuju, ko so priložnost dobile predvsem mlade rokometašice.
Evropske prvakinje podirajo rekord za rekordom. Niz neporaženosti šteje kar 23 tekem, nazadnje so izgubile v glavnem delu sezone 2017/18. Svojo moč so pokazale tudi na zadnjem gostovanju pri češkemu Baniku, ustavile so se pri številki 46 in z razliko 25 zadetkov podrle rekord v najvišji razliki (46:21).
A povsem drugače bo v soboto zvečer, ko na Kodeljevem gostuje ena najboljših ekip v zadnjem desetletju. Serijske slovenske prvakinje se bodo merile z aktualnim prvakom Evrope in tudi letos prvim favoritom, madžarskim Györom, proti kateremu bodo možnosti za presenečenje zelo majhne. Zato mnogi menijo, da bo to najtežja, a v psihološkem smislu tudi najlažja tekma sezone. "O ekipi Györa bi lahko govoril samo v superlativih. To so igralke najvišjega možnega ranga, ki so suvereno, z dvema gladkima zmagama, odprle tekmovanje. Mi ne moremo razmišljati o ničemer drugem, kot o tem, kako čim dražje prodati svojo kožo," napoveduje trener Ljubljančank Uroš Bregar, ki večjih težav s poškodbami igralk nima.

Za Ljubljančanke bo tekma z aktualnimi prvakinjami ena lažjih v sezoni, saj nimajo kaj izgubiti ...
Za Ljubljančanke bo tekma z aktualnimi prvakinjami ena lažjih v sezoni, saj nimajo kaj izgubiti ... FOTO: Damjan Žibert

Med vratnicama bo tudi Hercegovka z avstrijskim potnim listom Antonija Mamić, ki komaj čaka na spopad z velikim Györom. "Seveda z motivom ne bomo imele težave, saj se bomo želele izkazati proti uglednim tekmicam. Odlično smo se pripravile na gostovanje na Švedskem, naš trenerski štab je opravil zelo dobro delo in prepričana sem, da bomo tudi za Madžarke pripravljene, tako kot je treba. Zmaga proti Savehofu je prišla kot naročena, zdaj nas čakata dve zaporedni tekmi s prvakinjami, na katerih bomo skušale predvsem uživati, priložnost za preboj v naslednji del tekmovanja pa bomo iskale predvsem na tekmah s Čehinjami in Švedinjami," je povedala 24-letna vratarka. "Györ je zagotovo favorit tekme, zato se mi lahko popolnoma posvetimo samo naši igri. Ne smemo dovoliti preveč lahkih zadetkov, obvezna pa bo borba do konca tekme."

Branka Jovanović skrbi za vratarke Krima Mercatorja.
Branka Jovanović skrbi za vratarke Krima Mercatorja. FOTO: Damjan Žibert

V Ljubljano spet prihajajo madžarski navijači, po napovedih okoli 300, vodstvo Krima pa računa, da se jim bodo domači navijači na tribunah dobro zoperstavili. Krim računa na dober obisk, z njim je bil pozitivno presenečen na prvi tekmi, ko se je kljub dejstvu, da je klub šele drugič v zgodovini poskrbel za vstopnino, zbralo lepo število rokometnih navdušencev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totinori
17. 10. 2019 17.40
+1
Tako je prav! Vse ob svojem času.
Esmeralda Rupnik 1
17. 10. 2019 15.51
+1
punce zmagajte
tekač
17. 10. 2019 15.22
+0
Kaj pa kakšen koledar?
Peter Selan 1978
17. 10. 2019 15.12
+3
Uporabnik981904
17. 10. 2019 15.06
+0
Vsaj občasno pa lahko, a'nje
mackintosh
17. 10. 2019 14.45
+3
proti moški ekipi pa bi bila to velika prednost :)))))
HeavyDxxx
17. 10. 2019 14.38
+16
Če bodo predčasno slekle hlače, sem jaz takoj za.
fortunas
17. 10. 2019 14.37
+2
Kaj so predali tekmo že vnaprej, taka miselnost je popolnoma zgrešena. Če greš na tekmo se razmišlja o zmagi, ne o porazu.
nono1234
17. 10. 2019 14.29
+7
Drage Krimovke, "da ne boste predčasno slekle hlač", to bi bila zelo resna grožnja kakšni moški ekipi. Za žensko ne vem. Sicer pa, pogumno in odločno, to je prava pot :) :)
maršal Broz
17. 10. 2019 14.19
+7
Lušne bejbe so te rokometašice....