Drugi športi

Velik uspeh: Krimovkam za konec evropske sezone skalp uglednih Podgoričank

Ljubljana, 07. 03. 2020 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem krogu glavnega dela Lige prvakinj premagale Budućnost z 29:23. Izbranke Uroša Bregarja so v drugem delu tekmovanja dosegle eno zmago in remi ter doživele štiri poraze in ostale brez četrtfinala. Tekma na Kodeljevem je zaradi izbruha novega koronavirusa minila brez gledalcev.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert
Obračun slovenskih in črnogorskih rokometnih prvakinj je bil v prvem polčasu izjemno izenačen.
Tekma na Kodeljevem je zaradi izbruha novega koronavirusa minila brez pristnosti gledalcev, saj je minister za zdravje Aleš Šabeder izdal odredbo, da se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v prostorih zaprtega tipa, kjer se lahko zbere več kot 500 ljudi.

Ekipi sta se v uvodnih desetih minutah izmenjavali v vodstvu, po dveh golih Jovanke Radičević pa je Krim v 13. minuti zaostal za dva zadetka (6:8). Ljubljančanke so po zaostanku strnile svoje vrste in po zadetku Nine Zulić v 18. minuti znova povedle z 10:9, v nadaljevanju pa nekajkrat zapravile priložnost, da podvojijo svojo prednost. To jim je uspelo v končnici prvega polčasa, v 26. minuti je Tamara Mavsar svoje soigralke povedla do vodstva s 14:12.

Varovanke Uroša Bregarja so v drugi polovici tekme prikazale izjemno prepričljivo predstavo in tekmice iz črnogorske prestolnice zasenčile v vseh rokometnih prvinah. Z agresivno obrambo in učinkovitim napadom so bile vselej za korak pred tekmicami, njihova prednost je konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 56. minuti (28:20).

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Nina Zulić z desetimi goli, Alja Varagić pa je prispevala sedem zadetkov.

Izid:
Krim Mercator - Budućnost 29:23 (14:13)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borec91
07. 03. 2020 16.29
+1
to nima nobenga smisla in bi moralo bit prestavljeno
Uporabnik1540409
07. 03. 2020 16.09
+1
Namesto prostega vstopa bi prodajali karte za 5eur pa tudi ne bi bilo nobenega.