Drugi športi

Krimovke proti favoriziranim Rusinjam brez bele zastave

Ljubljana, 04. 03. 2021 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., M.J., STA
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto čaka izjemno pomembna tekma osmine finala lige prvakinj proti ruskemu CSKA. Na virtualni novinarski konferenci sta trener Uroš Bregar in vratarka ter začasna kapetanka Jovana Risović predstavila cilje domačih rokometašic, ki napovedujejo odločen boj v Areni Stožice.

Po treh tednih premora rokometašice Krima Mercatorja čaka nadaljevanje evropske sezone. Na prvi tekmi osmine finala lige prvakinj bodo v Stožicah gostile drugouvrščeno ekipo iz skupine B. Povratna tekma za med najboljših osem evropskih ekip bo v soboto, 13. marca, ob 16. uri v Moskvi. Z Rusinjami se je izbrana vrsta Bregarja to sezono že pomerila. Na drugi tekmi prvega dela sezone so krimovke v gosteh odščipnile točko Rostov Donu, v Hali Tivoli so bile od štirikratnih zaporednih ruskih prvakinj boljše z 28:27.

Sobotne tekmice, sicer drugo moštvo ruskega prvenstva, so zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja izgubile proti madžarskemu Györu, kar je bil njihov najvišji poraz v sezoni (24:31). Tekma v Ljubljani bo le prvi polčas osmine finala. Krimovke so se na osmino finala pripravljale v domači dvorani ter na štiridnevnih pripravah v Podgorici. Poleg treningov so odigrale tudi prijateljsko tekmo proti Budućnosti.

Bregar: Ruska šola ena najboljših
"Ruska šola je ena najboljših na svetu. Imajo velik izbor igralk. Tehnično in taktično so dovršene, individualno pa močne ter hitre tako v gibanju kot tudi v razmišljanju," trener Bregar ni imel niti kančka dvoma o tem, katera ekipa je favorit na papirju. "Ekipa CSKA ima fantastično zasedbo z ambicioznim predsednikom kluba. Zanje igra Darja Dmitrijeva, ki velja za eno najboljših igralk v Evropi. Zavedamo se, da smo proti Rostovu osvojili tri od štirih točk in da zasedba CSKA doslej Rostova še ni premagala. Verjamem, da bodo moje varovanke pokazale svoj maksimum. Naša naloga je, da pokažemo čim večji odpor. Res pa je, da bi bila senzacija, če bi CSKA izpadel," dodaja Bregar.

Vratarka Jovana Risović je po poškodbi Nine Žabjek prevzela kapetansko vlogo.
Vratarka Jovana Risović je po poškodbi Nine Žabjek prevzela kapetansko vlogo. FOTO: Damjan Žibert

Risovićeva, ki je zaradi odsotnosti Nine Žabjek kapetanka, meni, da ni nobenega razloga, da s soigralkami ne bi sprejele izziva: "Posebnega pritiska ne čutimo. Zavedamo se svojih kakovosti. Čeprav izkušnje niso na naši strani, lahko z znanjem ter dobro igro in vedno večjo uigranostjo tudi presenetimo."

Risović: Takšna priložnost pride enkrat v življenju
"Takšna priložnost pride enkrat v življenju in definitivno jo bomo zgrabile. Pred nami sta dve pomembni tekmi. Odigrati moramo pametno. Nikakor se ne bomo predale vnaprej. O napredovanju bo odločala tekma v Moskvi. Me pa moramo odigrati dobro v obrambi, biti agresivne ter izkoristiti hiter prenos žoge, polprotinapade ter protinapade," vidi odlike tudi v ljubljanski vrsti.

Prva strelka tigric v tej sezoni lige prvakinj, francoska reprezentantka Oceane Sercien Ugolin, je doslej nanizala že 59 zadetkov. Pri gostjah je v izvrstni formi srednja zunanja igralka Jekaterina Ilina, ki je mrežo tekmic prav tako zatresla 59-krat.

V soboto je pričakovati zanimiv boj obeh zunanjih linij, poleg Francozinje je pri Krimu odličen strelski vtis v prvem delu tekmovanja pustila Samara da Silva Vieira s 53 zadetki. Rokometašice CSKA so imele v skupinskem delu po 14 odigranih tekmah drugi najboljši napad v ligi, povprečno so dosegale 28,9 zadetka na tekmo, ter gol razliko +54. Ljubljančanke so s tekmo manj v povprečju na dvoboj zbrale po 24,2 zadetka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.