Drugi športi

Radičevićeva z golom v izdihljajih tekme Krimu priigrala pomembno zmago

Ljubljana, 06. 01. 2024 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v tekmi 9. kroga elitne Lige prvakinj gostile zasedbo Rapida iz Bukarešte in z zadetkom izkušene Jovanke Radićević nekaj sekund pred koncem prišle do izjemno pomembne zmage s 25:24 (11:12). Najučinkovitejša posameznica v vrstah serijskih slovenskih državnih prvakinj je bila črnogorska organizatorka igre Itana Grbić s šestimi goli.

Obračun 9. kroga rokometne Lige prvakinj med ljubljanskim Krimom Mercatorjem in Rapidom iz Bukarešte je bil predvsem za tiste z dobrimi živci. Varovanke slovenskega selektorja in obenem trenerja serijskih slovenskih državnih prvakinj Dragana Adžića so vse od začetka tekme sicer zaostajale za gol ali dva, a vztrajno dihale za ovratnik neugodni romunski zasedbi, ki je kot edina v dozdajšnjem delu skupinskega dela na prvi medsebojni tekmi pred dvema mesecema v Bukarešti nadigrala ljubljansko ekipo. 

V uvodnih minutah se je poznala odsotnost izkušene Francozinje Allison Pineau in slovenske reprezentančne organizatorke igre Nine Zulić, ki bo zaradi poškodbe kolena kot vse kaže na prisilnem počitku do konca sezone. Romunke so hitro povedle z 2:4, a so Krimovke vrnile izid na izhodišno točko (4:4). V ljubljanskih vrstah je bila tokrat zelo razpoložena za igro črnogorska reprezentančna organizatorka igre Itana Grbić, ki se je na koncu ustavila pri šestih zadetkih. Slednja je s pametno in preudarno igro organizirala napade svojega moštva, na drugi strani igrišča pa sta svoja deleža dodali tudi vratarki Barbara Arenhart in Maja Vojnović (skupaj 8 obramb). 

Statistika tekme Lige prvakinj: Krim Mercator vs. Rapid Bukarešta
Statistika tekme Lige prvakinj: Krim Mercator vs. Rapid Bukarešta FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/cs-rapid-bucuresti-rk-krim-ljubljana/eOcsgoGb#id:11422900

Krim je v zaključku prvega polčasa zapravil kar nekaj priložnosti, da bi tehtnico rezultatsko prevesil na svojo stran, a sta tudi gostujoči čuvajki mreže Denisa Stefania Dedu in Diana Ciuca (skupaj 11 obramb) nekajkrat izjemno posredovali. Ob polčasu so domačinke zaostajale za zadetek (11:12), kar je napovedovalo še bolj negotovo nadaljevanje tekme v Stožicah.

Rapid je tudi v prvi polovici drugega polčasa ohranjal minimalno vodstvo iz prvega, nato pa so Ljubljančanke prestavile v prestavo višje - predvsem igra v obrambi je postala še bolj agresivna -, kar je gostjam povzročalo vse več preglavic. Prava drama se je začela odvijati pet minut pred koncem tekme, ko so romunske predstavnice povedle za gol (23:24); tedaj je stvari v svoje roke vzela večkrat omenjena Grbićeva, ki je najprej izid izenačila na 24:24, nato pa v zadnjem napadu na tekmi začela akcijo, ki jo je z domiselno podajo izza hrbta nadaljevala kapetanka Barbara Lazović, zaključila za zmago s 25:24 pa zimzelena Jovanka Radičević.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga prvakinj, skupina B, 9. krog, izid:
Krim Mercator - Rapid Bukarešta 25:24 (11:12)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
06. 01. 2024 21.42
+1
Bravo, se ena Slovenka. Bravo Radičević
inside1
06. 01. 2024 19.44
-1
Gledal drugi polčas samo. Jao jao, ni za pohvalit igre. Kje so zunanje igralke, leva desna, nobene energije za napad, samo podajalke, samo srednja šutira. Golmanke bi tudi več morale dati od sebe. Lazovičeva je sicer lepo podala za zadnji gol, preostali polčas pa je ni nkjer bilo. Tako statično pozicijo lahko igra vsak. Verjetno bi morala igrat samo obrambo, v napad pa kako mlajšo energično in ki ima skok šut. Nega v krimu manjka pro obeh zunanjih. Dimitrijeva je bolj bleda senca to kar je bila, pa tudi na odhodu je, tako da ni kaj pričakovati od nje.. Čestitke za zmago, samo bolj pirova zmaga.
Trembalajek
06. 01. 2024 20.57
-1
Očitno pojma nimaš, kaj pomeni izraz pirova zmaga. Sicer pa ves tvoj komentar kaže, da je pri tebi zmagal pir.