Drugi športi

Krimovke prvi del priprav 'kronale' z vzponom na Vršič

Ljubljana, 06. 08. 2021 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima so priprave v Kranjski Gori zaključile v slogu – s kolesarskim vzponom na Vršič. Ta konec tedna pa bo na sporedu prva tekma. V nedeljo jih v Stožicah čaka slovaška ekipa Mihalovci. V Ljubljano je medtem pripotovala tudi Brazilka Barbara Arenhart, ki je olimpijske igre končala na 10. mestu.

Matea Pletikosić
Matea Pletikosić FOTO: Miro Majcen

Na turnirju najboljših rokometnih reprezentanc na Japonskem ostajata Oceane Sercien Ugolin ter Alison Puineau, ki sta se vsaka s po tremi zadetki proti Nizozemkam veselili napredovanja v polfinale, medtem ko je Matea Pletikosić v dresu Črne gore morala priznati premoč Rusinjam. Ni pa to edina reprezentančna akcija, zaradi katere so krimovke odsotne s priprav na sezono 2021/22. Moči na evropskem prvenstvu v Podgorici meri tudi izbrana vrsta do 17 let, kjer nastopajo štiri krimovke – Nika Ocepek, Nika Bolčič, Žana Cerovak in Ina Simič.

Največji izziv bodo Györ, Vipers in Metz
Nova, že 27. zaporedna sezona rokometne Lige prvakinj se nezadržno približuje, zato Uroš Bregar taktično uigrava rokometašice pred evropskimi tekmicami. "Imamo težko skupino in ne pričakujemo, da bo katera od tekem enostavna. Najtežje se bo zoperstaviti Györu, Vipersu in  Metzu. A igramo v Ligi prvakinj, kjer enostavnih tekem pravzaprav ni," prve evropske preizkušnje v izjavi za uradno spletno stran kluba pričakuje novinka v dresu Krima, Katarina Krpež Šlezak. "Moja želja je, da bom zdrava in kar najbolje pripravljena na izzive, ki nas bodo čakali." In kateri do sedaj je bil desnokrilni Srbkinji najbolj všeč? "Kolesarski vzpon na Vršič."

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

"Vsake olimpijske igre ti prinesejo nove izkušnje, ponosna sem na soigralke, a se hkrati že veselim evropske klubske sezone," je po pristanku na ljubljanskem letališču za spletno stran kluba povedala Arenhartova, ena od treh vratark. "Čakajo nas težki izzivi, a prepričana sem, da bomo pokazale, iz kakšnega testa smo," verjame v ekipo Brazilka, ki bo skupaj z v lanski sezoni izjemno Jovano Risović in mlado Zalo Miklič skušala zakleniti vrata ljubljanske ekipe. Kako bo pri tem uspešna, bo pokazala že nedeljska pripravljalna tekma.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.