Drugi športi

Krimovke prvo pripravljalno tekmo opravile z odliko

Ljubljana, 10. 08. 2021 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za rokometašicami Krima Mercatorja je prva pripravljalna tekma pred sezono, ki prinaša že 27. zaporedni nastop med evropsko elito. V ljubljanskih Stožicah je gostovala zasedba slovaške Iuvente Michalovce. Nova sezona Lige prvakinj se nezadržno približuje, zato prvi trener Uroš Bregar s sodelavci že taktično uigrava rokometašice pred evropskimi tekmicami.

Tjaša Stanko se je po dveh sezonah vrnila v Ljubljano.
Tjaša Stanko se je po dveh sezonah vrnila v Ljubljano. FOTO: Aljoša Kravanja

Varovanke Uroša Bregarja so slavile s 37:26 (22:9). Najbolj razpoložena je bila povratnica v dresu Krima, Tjaša Stanko (8 zadetkov). Gostiteljice so že v uvodnih minutah prevzele pobudo tako v napadu kot tudi v obrambi. Slovaške tekmice so v prvih 30. minutah realizirale zgolj devet strelov na gol, medtem ko so bile krimovke uspešne kar 22-krat. V drugem polčasu je trener Bregar priložnost ponudil tudi mladim rokometašicam, ki so brez težav zadržale prednost in se veselile prve zmage v tekmovalni sezoni 2021/22. V nadaljevanju pripravljalnega obdobja čaka ekipo še nekaj preizkušenj. Poleg tradicionalnih krajših priprav s črnogorsko Budućnostjo bodo konec avgusta ljubljanske rokometašice odpotovale še v hrvaško Koprivnico na Spominski turnir Josipa Samardžije Bepa ter v madžarski Balatonboglar.

Največji izziv bodo Györ, Vipers in Metz
Nova, že 27. zaporedna sezona rokometne Lige prvakinj se nezadržno približuje, zato Uroš Bregar taktično uigrava rokometašice pred evropskimi tekmicami. "Imamo težko skupino in ne pričakujemo, da bo katera od tekem enostavna. Najtežje se bo zoperstaviti Györu, Vipersu in  Metzu. A igramo v Ligi prvakinj, v kateri lahkih tekem pravzaprav ni," prve evropske preizkušnje v izjavi za uradno spletno stran kluba pričakuje novinka v dresu Krima, Katarina Krpež Šlezak. "Moja želja je, da bi bila zdrava in kar najbolje pripravljena na izzive, ki nas bodo čakali. Čakajo nas številni, a prepričana sem, da bomo pokazale, iz kakšnega testa smo."

Izid:
Krim Mercator – Iuventa Michalovce 37:26 (22:9)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
10. 08. 2021 19.15
In pol bo v domačem prvenstvu 36:0 zmage porazi. V Evropi pa 0:36 zmage porazi
Viejo cabron
10. 08. 2021 17.56
+1
Forsirate ta Krim kot, da je v mednarodnem tekmovanje že kaj osvojil!
Jež
10. 08. 2021 17.25
+1