Drugi športi

Krimovke še verjamejo v preboj v četrtfinale LP

Ljubljana, 21. 02. 2019 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatroja imajo še vedno teoretične možnosti za preboj v četrtfinale Lige prvakov, a za to morajo zmagati na zadnjih treh tekmah v drugem delu, prvič že v soboto v Kristiansandu. Trener Uroš Bregar zagotavlja, da še niso vrgli puške v koruzo.

Drugi obračun norveških in slovenskih prvakinj v tej sezoni bo na Norveškem, na prvem medsebojnem so krimovke v dvorani na Kodeljevem tesno izgubile s 24:25. V ljubljanski ekipi se zavedajo, da je Vipers Kristiansand absolutni favorit tega dvoboja, v severni del Evrope pa ne potujejo z vnaprej izobešeno belo zastavo. Rokometašice Krima Mercatorja so po porazih proti norveškemu Vipersu, romunski Bukarešti in madžarskemu Ferencvarosu bržkone že zapravile možnosti za preboj v četrtfinale Lige prvakinj, a teoretične možnosti za to pa še vedno obstajajo.

"Še vedno imamo nekaj majhnih možnosti za preboj v četrtfinale in nismo vrgli puške v koruzo," je uvodoma dejal strateg ljubljanske ekipe Uroš Bregar na novinarski konferenci v dvorani v Stožicah in dodal: "Veselimo se zadnjih treh tekem v naši skupini, čeravno se zavedamo, da nas čakajo vrhunski tekmeci z velikimi finančnimi vložki. A vsaka tekma se začne z izidom 0:0 in zakaj ne bi koga od njih presenetili. V tem tednu je najbolj razveseljivo dejstvo, da je naš zdravstveni karton prazen in da vadimo v polni postavi."

Krimovke, levo trener Uroš Bregar, za preboj v četrtfinale LP potrebujejo tri zaporedne zmage.
Krimovke, levo trener Uroš Bregar, za preboj v četrtfinale LP potrebujejo tri zaporedne zmage. FOTO: Damjan Žibert

Krimovke bodo na Norveško resda odpotovale brez že dlje časa odsotne Alje Koren, ki se bo na igrišča predvidoma vrnila konec prihodnjega meseca. Pred njimi je izjemno zahteven obračun, saj barve Vipersa zastopa kar devet norveških reprezentantk na čelu z Linn Sulland, trenutno tretjo najboljšo strelko v ligi prvakinj (na prvem mestu je Slovenka Ana Gros v dresu francoskega Bresta, opomba STA).

"Na prvi tekmi z Vipersom smo bili zelo blizu zmagi, podobno dobro predstavo želimo prikazati tudi na Norveškem. Vemo, da zmoremo in lahko zmagamo, čeravno na zadnjih treh tekmah nismo imeli sreče na naši strani. Upam, da se bo to obrnilo in da bomo na Norveškem osvojili točko ali dve," je pred zahtevno mednarodno preizkušnjo za STA dejala kapetanka in vratarka Miša Marinček Ribežl.

Po treh odigranih tekmah v skupini 2 je v vodstvu madžarski Györ s 13 točkami, sledijo mu Bukarešta z desetimi, Kristiansand z osmimi in Ferencvaros s sedmimi točkami, za Krimom, ki je zbral tri točke, pa je uvrščen le nemški Thüringer z eno osvojeno točko. Ljubljanska zasedba bo po sobotnem obračunu na Norveškem na zadnjih dveh tekmah drugega dela tekmovanja najprej 2. marca gostila Bukarešto, 10. marca pa bo gostovala pri Ferencvarosu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.