Drugi športi

Krimovke: Švedinje morajo pasti, zmaga lajša pot v četrtfinale

Ljubljana, 15. 11. 2019 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja na Kodeljevem čaka še tekma 6. kroga lige prvakinj. Zadnji obračun skupinskega dela bodo aktualne slovenske prvakinje igrale proti švedskemu Sävehofu, cilj pa je prva domača zmaga v letošnji mednarodni sezoni. To bi pomenilo, da bi Ljubljančanke v drugi del tekmovanja prenesle štiri točke in si izboljšale možnosti za četrtfinale.

Več videovsebin
  • Pogovor z Urošem Bregarjem pred zadnjo tekmo prvega dela LP
    02:28
    Pogovor z Urošem Bregarjem pred zadnjo tekmo prvega dela LP
  • Novinarska konferenca Krima Mercatorja pred tekmo s Švedinjami
    06:56
    Novinarska konferenca Krima Mercatorja pred tekmo s Švedinjami
Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert
Krimovke so v prejšnjem krogu prišle do pomembne gostujoče zmage pri Baniku na Češkem, ki jim je na široko odprla vrata proti drugemu delu.
V skupini D ima Györ maksimalnih deset točk, sledi Krim s štirimi, Sävehof in Banik pa jih imata po tri. V glavni del se prebijejo tri ekipe iz skupine.

Slovenke v zadnjem krogu čaka še obračun s Švedinjami, ki so jih v prvi letošnji medsebojni tekmi že premagale, medtem ko Banik čaka misija nemogoče in boj z evropskim prvakom Györom na Madžarskem. V skupini D ima Györ maksimalnih deset točk, sledi Krim s štirimi, Sävehof in Banik pa jih imata po tri. V glavni del se prebijejo tri ekipe iz skupine. "Izkazalo se je da smo dobro tempirali formo in da smo bili v prvem krogu še malo zeleni, zato smo tisto prvo tekmo sezone tudi izgubili. V nadaljevanju smo s pripravljalnim taborom, ki smo ga odigrali z japonsko reprezentanco, dvignili raven naše forme in jo proti Györu in Baniku zadržali," je o dozdajšnjem delu sezone povedal glavni trener Uroš Bregar. Čeprav so Slovenke na prvi medsebojni tekmi proti Švedinjam zmagale, pa Bregar svari, da nedeljski uspeh ni samoumeven, saj so v klubu glavni cilj sezone v ligi prvakinj - uvrstitev v drugi del tekmovanja - že izpolnili.

Alja Varagić in Polona Barić sta med najbolj izkušenimi igralkami Krima Mercatorja. Njuna odgovornost v igri bo v nedeljo večja ...
Alja Varagić in Polona Barić sta med najbolj izkušenimi igralkami Krima Mercatorja. Njuna odgovornost v igri bo v nedeljo večja ... FOTO: Damjan Žibert

"Kljub temu, da smo zmagali na Švedskem, to ne pomeni, da bomo doma prišli do lahke zmage, možnosti do 50:50. Sävehof prav tako izkazuje neko mladost in neobremenjenost. Verjamem, da bo ta tekma odraz naše mladosti in bomo imeli nekaj težav, glede na to, če ne bo čudežev, da smo že v drugem delu. Strah me je, da se bodo igralke zadovoljile z uvrstitvijo naprej, čeprav bi bilo veliko lepše, če bi nesli naprej štiri točke," meni Bregar. Krim je pričakovano izgubil obe tekmi z Györom, a na gostovanju odigral odličen prvi polčas, s Čehinjami ima polovičen izkupiček, s Švedinjami pa za zdaj eno zmago. "To ni mala stvar, da smo s to ekipo, s srčnostjo in z borbenostjo punc spisali dobro zgodbo, ki pa je ne bi rad končal s porazom. Težko bo, ker bomo oboji nekako razbremenjeni, a verjamem, da bodo glave na pravem mestu in da bo zmaga ostala doma. Je pa prvič, odkar sem trener, tako, da igramo bolje na gostovanjih kot doma," pravi Bregar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lipshin
15. 11. 2019 17.18
Me cisto nic ne moti...ampak zakaj imajo zenske tako lratko in napeto...mmmm :)... uniformo? Moski imamo pa navadne kratke hlace.Hvala bogu xD
Esmeralda Rupnik 1
15. 11. 2019 15.34
+5
punce dajmo zmagat
barjan?ek1
15. 11. 2019 15.23
+3
Ma kaj filozofirate. Prepričati je potrebno ekipo psihično da so boljše in zmaga bo prišla sama od sebe. En večer prej pejte ven v disko in se zabavajte seveda v normalnih mejah in potem povozite teb Švedinje. Saj ste bila včasih EU prvakinje.
Rudar
15. 11. 2019 14.40
+2
Najprej reci hop, potem skoči, ne obratno.