Drugi športi

'Krimovke v Bukarešti čakajo fanatični nogometni navijači'

Ljubljana, 23. 03. 2023 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvem dejanju obračuna Lige prvakov med ljubljanskim Krimom Mercatorjem in Rapidom iz Bukarešte so v rezultatski prednosti Ljubljančanke. Serijske slovenske prvakinje imajo pred povratno tekmo v romunski prestolnici pet golov naskoka. A v razprodani dvorani v Bukarešti jih čaka pravi navijaški kotel. "Pripravite se na nogometne navijače," grozijo iz tabora Rapida.

Več videovsebin
  • Novinarska konferenca Krima pred povratno tekmo z Rapidom
    05:15
    Novinarska konferenca Krima pred povratno tekmo z Rapidom
  • Kapetanka Krima Nina Žabjek pred odhodom v Romunijo
    01:04
    Kapetanka Krima Nina Žabjek pred odhodom v Romunijo
  • Izjava Nine Žabjek
    01:00
    Izjava Nine Žabjek
  • Izjava Tjaše Stanko
    00:59
    Izjava Tjaše Stanko

Krimovke, zmagovalke rokometne Lige prvakinj v letih 2001 in 2003 ter še trikratne finalistke, so proti Rapidu, novincu v tem tekmovanju, nalogo opravile dobro. "Na prvi tekmi so nas tekmice sprva nekoliko presenetile, a smo se prilagodile na njihovo igro. V nedeljo bomo od prve minute igrale tako kot v drugem polčasu. Pripravljene smo na zahteven obračun. Želimo pokazati še več – tako v napadu kot v obrambi. Tega smo sposobne," pravi kapetanka Ljubljančank Nina Žabjek

Ljubljančanke so na prvi tekmi premagale Rapid iz Bukarešte z 29:24. 

Posebej v drugem polčasu so Krimovke pokazale želeno igro, eno najbolj učinkovitih ekip v Ligi prvakinj so tudi po zaslugi 18 obramb Barbare Arenhart pustile precej pod 30 zadetki, ter bodo na povratno tekmo lahko šle s previdnim optimizmom. Previdnim zato, ker je romunska zasedba v skupinskem delu doma oddala vsega točko. "So domača ekipa in tega se še kako zavedamo. Pripravljene smo na vse, saj vemo, da nas v Bukarešti čaka navijaški kotel," se zaveda zahtevnosti naloge na povratni tekmi v romunski prestolnici kapetanka Ljubljančank.

Nina Žabjek
Nina Žabjek FOTO: Damjan Žibert

"Grozijo nam, da nas čaka nogometna atmosfera. Nekatere naše soigralke imajo izkušnje s tovrstnimi tekmami in s takšnim vzdušjem, tako da nas bodo gotovo pripravile na takšne razmere," je še dodala specialistka za obrambne naloge, ki ne želi špekulirati, ali je prednost petih zadetkov iz Stožic zadostna za preboj v četrtfinale. 

Naši navijači so fantastični. Krim naj se pripravi na kotel, v katerem je težko igrati. Zaostanek petih zadetkov je konkreten, a nikakor ne nenadomestljiv. Če bomo pravi, se lahko zgodi marsikaj. Kim Rasmussen, trener Rapida

"Nikoli ne veš. Včasih je dovolj že zadetek prednosti, včasih niti deset golov naskoka ni dovolj za napredovanje. Odvisno je, kako se bo tekma odvijala. Mi želimo predvsem odlično odpreti obračun, saj bo potem vse lažje. Lepo bi bilo utišati bučne domače navijače z odličnim startom v tekmo," je še dejala Nina Žabjek. "Pritiska ne čutimo, a vemo, da se bomo morale pred dvobojem umiriti in se osredotočiti na zmago," je zaključila dolgoletna slovenska reprezentantka.

V primeru preboja v četrtfinale se bo Krim pomeril z znancem iz skupine, branilcem naslova Kristiansandom. Zaključni turnir četverice pa bo 3. in 4. junija v Budimpešti. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.