Drugi športi

Krimovke brez težav visoko odpravile nekonkurenčen Lubin

Ljubljana, 17. 02. 2024 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem krogu skupinskega dela elitne Lige prvakinj gostile zadnjeuvrščeno moštvo skupine B Zaglebie Lubin in ga nadigrale z 32:19 (18:10). Vprašanje zmagovalca je bilo odločeno že po prvem delu, ki so ga Krimovke dobile s +8, v nadaljevanju pa so samo dokončale začeto delo. Pri Ljubljančankah je bila najučinkovitejša ruska organizatorica igre Daria Dmitrieva z devetimi zadetki.

Varovanke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so razen uvodnih nekaj minut, ko so dopustile gostjam iz Lubina, da dosežejo nekaj (pre)lahkih zadetkov in posledično ohranjajo rezultatsko izenačenost (2:2, 4:4), je bilo v nadaljevanju tekme vse v njihovih rokah.

Rokometašice Krima so uspele vsiliti svoj način igre s čvrsto obrambo in hitrimi prehodi v protinapade, s čimer so z vsako naslednjo minuto višale svojo prednost. Ko se je sredi prvega polčasa v vratih domačink razigrala še izkušena brazilska čuvajka mreže Barbara Arenhart, je bilo jasno, da poljske državne prvakinje ne bodo dolgo vzdržale ljubljanskega ritma. V 20. minuti je po hitrem protinapadu zadela domača kapetanka Tamara Mavsar za +5 Krima (12:7), v izdihljajih prvega dela je prednost narasla na +8 (18:10).

Statistika tekme: Krim Mercator vs. Zaglebie Lubin
Statistika tekme: Krim Mercator vs. Zaglebie Lubin FOTO: Sofascore.com

Če so Krimovke v prvem delu še malce "varčevale" z močmi, pa so v drugem pritisnile na plin, še bolj strnile svoje vrste in nato povsem nadigrale nebogljene poljske predstavnice. Končnih 32:19 z Dario Dmitrievo v glavni vlogi, ki je bila z devetimi zadetki najbolj razpoložena posameznica v vrstah Krima, dovolj zgovorno pričajo o razmerju moči na parketu stoženske dvorane. 

Liga prvakinj, skupina B, 14. krog, izid:
Krim Mercator - Zaglebie Lubin 32:19 (18:10)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.