Drugi športi

Krimovke zaradi koronavirusa v karanteni

Ljubljana, 22. 09. 2020 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometašice Krima Mercatorja so pred dnevi v Rusiji odigrale drugo tekmo EHF Lige prvakinj in z zadetkom v zadnji sekundi osvojile prvo točko v najbolj kakovostnem ženskem klubskem tekmovanju. Žal pa je dvoboj med Ljubljančankami in rokometašicami iz Rostov-Dona poleg veselja prinesel tudi skrb v teh že tako večini nič kaj prijaznih časih – na poti v domovino se je na testiranju na letališču v Frankfurtu namreč izkazalo, da je ena oseba v Krimovi delegaciji bila pozitivna na virus Covid-19.

Deja Doler Ivanović
Deja Doler Ivanović FOTO: Damjan Žibert

Krimovke so bile po protokolu evropske rokometne sezone 2020/21 pred odhodom v Rusijo že testirane. Vsi testi so bili negativni. Na poti nazaj v Slovenijo pa je bil en test pozitiven. Ekipa je zaradi stika z okuženo osebo že v odrejeni 10-dnevni karanteni, prekinjen je trenažni proces, prav tako bo prestavljena sobotna tekma Lige prvakinj proti danskemu Esbjergu. "Vedeli smo, da možnost takšnega razpleta v obdobju pandemije obstaja, a si tega, jasno, nikakor nismo želeli. SIla neprijetno je, da se nam je to zgodilo ravno v času, ko smo v naletu in kažemo zares dobre igre ter povzročamo obilico težav nekajkrat bogatejšim klubom. Naša delegacija je bila v Rusiji, ki je na seznamu rdečih držav, izpostavljena najvišji stopnji tveganja. Nihče ne ve, v kakšnem stanju bo ekipa po 10-dnevni karanteni, brez pravega trenažnega procesa, vsekakor pa brez kolektivne vadbe in treninga z žogo. V teh trenutkih bi si še toliko bolj želeli, da bi se tekmovanje odvijalo v obliki turnirjev, na katerih bi precej bolje in bolj zanesljivo zagotovili varnost nastopajočih ter nemoteno izvedbo dvobojev," je za uradno klubsko spletno stran dejala športna direktorica RK Krim Mercator Deja Ivanović.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ManBoy
22. 09. 2020 18.42
+0
Pa dobro no, takšni ukrepi so možni samo v banana republiki Sloveniji. Pa ne more profesionalna ekipa ostat brez 10 dnevnega treninga, se ja lahko poslovijo od sezone, pa se še začela ni vredo. Valda Krek in ta njegov NIJZ ne ve kaj je to vadba. Vsepovsod drugje, ampak vsepovsod drugje, od Premier lige, Nba lige, Španske lige, da ne naštevam naprej gre v karanteno tisti, ki je okužen ne pa cela ekipa.
Definbahija
22. 09. 2020 19.07
+0
Hahha, zdej bo karantena kriva da ne bo šel naprej? Kej j blo pa lani in predlanskem in pred pred lanskim in tako naprej vse do Toneta Tislja?
Mama MANKA
22. 09. 2020 18.18
+3
Anti nato politika
22. 09. 2020 17.28
-1