Drugi športi

Krimovke v finalu z Olimpijo

Ljubljana, 27. 03. 2010 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Novem mestu premagale Celjske mesnine z 49:28. Olimpija pa je bila s 34:25 boljša od Krke.

Alja Koren
Alja Koren FOTO: Damjan Žibert

Krimovke so naredile prvi korak k osvojitvi 17. naslova pokalnih prvakinj.

Celjanke so z goloma Laure Gerić povedle z 2:0, nato pa so pobudo na igrišču prevzele varovanke Marte Bon. Prvič na tekmi so povedle v 9. minuti, ko je Alja Jankovič povišala na 4:3, nato pa vodstva niso več izpustile iz rok. S hudim ritmom in večjim izborom kakovostnih igralk – to predvsem velja za drugi polčas – so zlahka zlomile igralke iz mesta ob Savinji in na koncu prepričljivo zmagale.

V zmagoviti ekipi je bila najbolj učinkovita Jankovičeva z osmimi goli, v poraženi pa se je izkazala Geričeva z 11 zadetki.

Zmajčice v finalu

Izbranke Roberta Beguša so prepričljivo odprle tekmo, že v deveti minuti se je na semaforju zasvetil izid 6:1. Domača minuta odmora ni predramila gostiteljic, v 14. minuti so zaostajale že za devet golov (1:10). Novomeščanke so v drugi polovici prvega in v drugem polčasu prikazale bolj učinkovito igro, a Ljubljančank v nobenem trenutku niso mogle ogroziti.

V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Neža Mitruševska in Neli Irman z osmimi goli, izkazala pa se je tudi vratarka Branka Zec s 16 obrambami. V dolenjski je bila najbolj učinkovita Mojca Derčar, ki je dosegla šest golov.

Izida:
- polfinale:
Celjske mesnine - Krim Mercator 28:49 (15:19)
Krka - Olimpija 25:34 (11:18)

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mirkodasnajper
28. 03. 2010 00.10
branka...carka!!!