Drugi športi

Krimovke zmagale v Turčiji

Ankara, 25. 09. 2021 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so dosegle prvo zmago v skupinskem delu evropske Lige prvakinj. Na gostovanju v Turčiji so premagale moštvo Kastamonuja z golom razlike (24:23). Krimovka Katarina Krpež-Šlezakova je bila prva strelka tekme z devetimi doseženimi zadetki.

Po uvodnih porazih proti švedskemu Sävehofu in madžarskemu Györu je ljubljanska zasedba v gosteh na kolena položila bržkone najslabšo tekmico v skupini B. Izbranke Uroša Bregarja zaradi pomembnosti tekme niso blestele, a najbolj pomembno je, da so v Mali Aziji izpolnile primaren cilj in osvojile načrtovani točki.

Do 13. minute je bila tekma povsem enakovredna, po izidu 5:5 pa so Ljubljančanke naredile delni izid 3:0 in po dveh golih Katarine Krpež-Šlezak in enega Maje Svetik v 18. minuti povedle z 8:5. Gostiteljice, kjer igrajo številne Črnogorke in tudi slovenska reprezentantka Nina Zulić, so se po minuti odmora zbrale in znižale na 7:8, v končnici prvega polčasa pa so Ljubljančanke le uveljavile svojo rokometno širino in si po golu izkušene Srbkinje Krpež-Šlezakove, ki je v prvi polovici tekme prispevala kar polovico zadetkov za slovenske prvakinje, priigrale prednost štirih golov (11:7).

Ljubljančanke so drugi polčas začele s prednostjo treh zadetkov (12:9), zalogo treh do petih golov - v 34. minuti so po golu Svetikove povedle s 15:10 - pa držale vse do 39. minute, ko so se jim gostiteljice približale na vsega dva gola (17:15). Bregar je z minuto odmora prekinil zadrego svojih varovank, ki pa so nadaljevale medlo in tekmicam dovolile, da so jim v 41. minuti povsem zadihale za ovratnik (17:16), po bledi predstavi pa so jih v 56. minuti tudi dokončno ujele (21:21).

Bregar je znova zahteval minuto odmora, v napeti in dramatični končnici pa so njegove varovanke vendarle dosegle zmago. Za "potezo dneva" je poskrbela srbska vratarka Jovana Risović, ki je poldrugo minuto pred koncem dvoboja - pri vodstvu Krima s 23:22 - ubranila met s šestmetrske črte, v naslednjem napadu pa je Dragana Cvijić dobro minuto pred zadnjim zvokom sirene povišala na 24:22 in razrešila vse dvome o zmagi.

V slovenski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Katarina Krpež-Šlezak z devetimi goli, Tjaša Stanko in Maja Svetik sta dosegli po štiri zadetke. Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 17. oktobra, ko bo gostila francoski Metz.

Izjavi po tekmi:
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Na gostovanjih je najbolj pomembno, kako se igra obramba, saj smo vedeli, da se v tako kratkem času ne moremo dvigniti z igro v napadu. Cilj je bil, da ekipa ne doseže več kot 25 zadetkov, kar nam je uspelo. V drugem polčasu smo si priigrali lepo prednost, a je nismo znali izkoristiti. Vesel sem, da smo prebili led in zmagali."

Katarina Krpež-Šlezak, rokometašica Krima Mercatorja: "Bilo je težko, borile smo se do konca. Zelo sem zadovoljna in srečna glede na končni razplet. Imele smo dobro energijo na igrišču in to je bilo ključno za zmago."

Rokometašice Krima so dosegle prvo zmago v tej sezoni LP.
Rokometašice Krima so dosegle prvo zmago v tej sezoni LP. FOTO: Aljoša Kravanja

Izid:
Kastamonu - Krim Mercator 23:24 (9:12)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.