Drugi športi

Krimovke v dramatični končnici ostale praznih rok

Moskva, 13. 03. 2021 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krim Mercatorja so branile pet zadetkov prednosti s prve tekme osmine finala Lige prvakinj. Po napeti končnici tekme v Moskvi so ostale praznih rok, saj je CSKA zmagal s prednostjo šestih golov (27:21). Le za gol so ostale prekratke brez nastopa v četrtfinalu tega elitnega tekmovanja.

Rokometašice Krim Mercator so ostale brez četrfinala Lige prvakinj.
Rokometašice Krim Mercator so ostale brez četrfinala Lige prvakinj. FOTO: Damjan Žibert

Rokometašice Krima Mercatorja so imele lepo priložnost, da se uvrstijo v četrtfinale Lige prvakinj. Na povratnem srečanju osmine finala so gostovale pri moskovskem CSKA-ju in izgubile za šest golov. V Stožicah so zmagale za pet golov, na prvi tekmi v Ljubljani je bil izid 25:20. Ljubljanskim rokometašicam je v seštevku obeh tekem elitnega tekmovanja tako zmanjkal le gol, pa bi se veselile nadaljevanja evropske sezone. 

Potem ko so zablestele na domači tekmi in si predvsem po zaslugi srbske vratarke Jovane Risović, ki je ubranila kar 25 strelov, priborile velikih pet golov naskoka, so danes zdržale do zadnjih minut povratne tekme v Moskvi. Nazadnje so bile prekratke za en gol, saj bil bil zaradi več doseženih golov v gosteh dovolj tudi poraz s petimi zadetki.

Začetek je bil dober, Moskovčanke so domačim sicer pobegnile, a ne za toliko, da bi bilo že v prvem polčasu nevarno za napredovanje. Krimovke so imele vmes eno slabše obdobje, ko so v 17. minuti domače prvič prišle do izenačenja skupnega izida (10:5), toda goli Samare Da Silve, Nataše Ljepoje in Matee Pletikosić so poskrbeli, da so bile krimovke kmalu spet v "zelenem" (13:10), tudi polčas so izgubljale za tri, kar je bilo še dovolj.

Tudi nadaljevanje je bilo spodbudno. Da Silva in Branka Konatar sta s hitrima zadetkoma poskrbeli, da se je gostujoča ekipa že povsem približala in zaostajala le za en gol. Toda to je bil šele začetek drugega polčasa in pozneje so Moskovčanke počasi, a zanesljivo povečevale naskok. Risovićeva je tudi danes branila dobro, a ni imela tako vrhunskega dne kot na domači tekmi. Nov udarec pa so gostje doživele v 46. minuti, ko je Oceane Sercien Ugolin dobila rdeč karton.

V 48. minuti so Moskovčanke prvič na tekmi seštevek obeh tekem dvignile do zanje ugodnega razpleta (21:15), pri 23:16 po še enem golu Darje Dmitrijeve pa so pri gostih zazvonili alarmi. Trener Uroš Bregar je skušal svoje igralke umiriti z minuto odmora, kar mu je delno tudi uspelo. Da Silva je Ljubljančanke nato z dvema zadetkoma do zadnje minute spet pripeljala v položaj, ko bi naslednji zadetek pomenil skupno slavje (21:27). A Moskovčanke so imele zadnji napad, ga spretno razvlekle in niso dovolile Krimovkam še ene priložnosti, končnih 27:21 pa je bilo nato dovolj za četrtfinale. Pri gostjah je sedem golov dosegla Pletikosićeva, šest pa Da Silva. Pri domačih pa je bila najboljša strelka Dmitrijeva s sedmimi.

Statistika tekme CSKA - Krim Mercator
Statistika tekme CSKA - Krim Mercator FOTO: Sofascore.com

Izjavi po tekmi:
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Odigrali smo dve tekmi na zelo visoki ravni in ponosen sem na svoje varovanke. Tekmice sodijo med najboljše ekipe, ki upravičeno merijo na naslov prvakinj. Ne glede na to smo jim pokazali zobe. Poznalo se je, da smo neizkušeni in naredili nekaj nepotrebnih napak. Imeli smo možnost za izenačenje, a tega nismo realizirali. V nadaljevanju smo bili enakovredni, se približali tekmicam, a to ni bilo dovolj za napredovanje."

Samara Da Silva Vieira, rokometašica Krima Mercatorja: "Razočarane smo nad končnim rezultatom. Če bi realizirale več strelov v prvem polčasu, bi tekmicam vseskozi dihale za ovratnik. Rusinje so izkoristile vsak naš slabše odigran napad. Utrujene smo, a kljub bolečem porazu ponosne na to, kako smo zastopale klub v Ligi prvakinj."

Izid, osmina finala:
CSKA - Krim Mercator 27:21 (14:11) - (20:25 - izid prve tekme)
CSKA Moskva: Masson de Souza, Gorškova 4, Goršenina, Dmitrijeva 7, Vedehina 5 (1), Sudakova, Markova 1, Sedojkina, Čigirinova, Rosengren, Ilina, Heindahl 1, Skorobogačenko 5, Ilarjonova, Ristovska 4 (2), Kaplina;
Krim Mercator: Risović, Jurič, Sercien Ugolin, Abina, Pletikosić 7 (4), van Kreij, Gjerek, Cerovak, Klemenčič, Konatar 2, Ljepoja 3, Gomilar Zickero 2, Svetik 1;
Sedemmetrovke: CSKA Moskva 4 (3), Krim Mercator 4 (4);
Izključitve: CSKA Moskva 12, Krim Mercator 6 minut;
Rdeči karton: Sercien Ugolin (46., KM)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moare
13. 03. 2021 18.50
Če bi tukaj zmagale za12 bi tam izgubile za 13. Tako je.