Drugi športi

Kritike na račun poteze 'velikih treh': Zakaj niso pomagali prej?

Melbourne, 20. 04. 2020 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši trije teniški igralci sveta, Novak Đoković, Roger Federer in Rafael Nadal, so se odločili za pomoč igralcem iz spodnjega dela svetovne teniške lestvice z ustanovitvijo denarnega sklada za igralce, ki so ostali brez dohodka. Avstralec John Millman, trenutno 43. igralec sveta, je podvomil v ta načrt: "Zakaj niso tega storili že prej?"

 

Nadal, Đoković in Federer (z leve) ob Sereni Williams in Caroline Wozniacki (druga z desne) na letošnjem dobrodelnem dvoboju v Avstraliji.
Nadal, Đoković in Federer (z leve) ob Sereni Williams in Caroline Wozniacki (druga z desne) na letošnjem dobrodelnem dvoboju v Avstraliji. FOTO: Twitter

Pobudnik takšnega solidarnostnega sklada je bil Novak Đoković, sicer predsednik sveta igralcev pri Združenja profesionalnih igralcev tenisa ATP. Želja "velike teniške trojice", ki pobere največji delež teniške denarne pogače, je v skladu zbrati vsaj štiri milijone dolarjev oziroma 3,7 milijona evrov, posameznik s slabšim denarnim stanjem bi tako lahko prejel okrog 10.000 ameriških dolarjev oziroma 9200 evrov.

"Večina igralcev, ki so na svetovni lestvici uvrščeni med 200. in 700. mestom, nima podpore združenja, nimajo sponzorjev. Prepuščeni so sami sebi," je Đoković dejal v sobotnem Instagram klepetu s prijateljem in tekmecem Švicarjem Stanom Wawrinko.

Napoved o ustanovitvi sklada je pozdravil Avstralec John Millman, član najboljše svetovne stoterice, a je hkrati opozoril, da trenutne slabe razmere niso posledice zgolj ohromitve zaradi pandemije novega koronavirusa.

"Igralci s spodnjega dela lestvice bi morali biti že v preteklosti bolje plačani. Če gre za pomoč igralcem, ki so uvrščeni od 250. do 700. mesta, zakaj so se zganili šele zdaj ob izbruhu pandemije in ne že prej?" je Millman tvitnil v nedeljo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manga
20. 04. 2020 12.28
+1
Novak je že nekaj časa pokazal svojo radodarnost.Vsaka mu čast.
Mali medo
20. 04. 2020 12.01
+27
uni k so na lestvici od 200 do 700 naj si nalijejo čistega vina da tenis ni šport za njih
Bullet5672
20. 04. 2020 11.38
+37
Zakaj bi pa morali pomagati? Samo zato, ker imajo denar? Denar je njihov in naj počnejo z njim kar hočejo. Igralcem bi morale pomagati zveze, ne pa da se čaka miloščina od najboljših igralcev.