Drugi športi

Krovna teniška organizacija okronala prvaka: to sta Đoković in Halepova

London, 13. 12. 2018 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna teniška zveza je Srba Novaka Đokovića in Romunko Simono Halep razglasila za svetovna prvaka leta 2018. Prvi teniški igralec sveta je nagrado prejel šestič v karieri, najboljša teniška igralka leta Halepova pa prvič.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

"Zelo sem počaščen, da sem spet svetovni prvak ITF," je o nagradi Mednarodne teniške zveze (ITF) povedal Novak Đoković, ki je letos osvojil Wimbledon in US Open ter se po številnih poškodbah vrnil na vrh teniškega sveta. "Na to sem posebej ponosen, posebej zaradi vsega, kar sem dal skozi. Del mene je vedno verjel, da se lahko vrnem na vrh. Še posebej sem počaščen, da sem zdaj v družbi Peta Samprasa, ki je prav tako šestkrat osvojil nagrado," je dodal beograjski as.

Simona Halep je v letu 2018 zmagala na odprtem prvenstvu Francije, na Australian Opnu je izgubila v finalu.

'Za mano je neverjetno leto'
"V čast mi je, da sem prvič svetovna prvakinja. Za mano je neverjetno leto, prvič sem zmagala na turnirju za veliki slam v Parizu ter končala kot številka 1," je dejala Halepova.

Nagrado za svetovna prvaka v moških dvojicah sta dobila Američana Mike Bryan in Jack Sock, v ženski konkurenci Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
13. 12. 2018 18.18
+5
Z devetega kroga pekla se da priti na 'vrh', ako si vztrajen in pogumen #bravoNole