Drugi športi

Lajović slavil v Umagu, Isnerju Newport, Jarry v Bastadu do prvenca

Umag, 21. 07. 2019 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srb Dušan Lajović je v finalu teniškega turnirja ATP v Umagu z nagradnim skladom 524.340 evrov premagal Madžara Atillo Balazsa. Četrti nosilec Lajović, ki je v Umagu v četrtfinalu izločil najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta, je v drugem poskusu prišel do prve turnirske zmage. Balazs bo na prvo veliko slavje še moral počakati.

Dušan Lajović
Dušan Lajović FOTO: AP

Isner v Newportu do 15. turnirske zmage
Ameriški teniški igralec John Isner je zmagovalec turnirja ATP v Newportu. Prvi nosilec je v finalu premagal nepostavljenega Kazahstanca Aleksandra Bublika s 7:6 (2) in 6:3. Isner je osvojil svoj petnajsti turnir ATP in četrtega v Newportu. Bublik je v svojem prvem finalu ostal praznih rok.

Jarry v Bastadu do turnirskega prvenca
Nicolas Jarry iz Čila je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Bastadu z nagradnim skladom 586.140 evrov. V finalu je peti nosilec premagal šestopostavljenega Argentinca Juana Ignacia Londera s 7:6 (7) in 6:4. Jarry je v tretjem poskusu prišel do svoje prve turnirske zmage, Londero pa je v drugem finalu prvič ostal praznih rok.

Ferrojevi turnir v Lozani
Francozinja Fiona Ferro je zmagovalka turnirja WTA v Lozani. V velikem finalu je premagala rojakinjo Alize Cornet s 6:1, 2.6 in 6:1. Dvaindvajsetletna Ferrojeva je v svojem prvem finalu prišla do prve turnirske zmage, medtem ko je Cornetova ostala pri šestih osvojenih turnirjih.

Ribakina v Bukarešti do prve turnirske zmage
Kazahstanska teniška igralka Jelena Ribakina je zmagovalka turnirja WTA v Bukarešti. V finalu je za turnirski prvenec premagala domačinko Patricio Tig s 6:2 in 6:0. Tigova bo na svojo prvo lovoriko morala še počakati, današnji poraz je bil njen drugi v finalu.

ATP Umag, finale:
Dušan Lajović (Srb/4)
- Atilla Balazs (Mad) 7:5, 7:5

ATP Newport, finale:
John Isner (ZDA/1)
- Aleksander Bublik (Kaz) 7:6 (2), 6:3

 ATP Bastad, finale:
Nicolas Jarry (Čil/5)
- Juan Ignacio Londero (Arg/6) 7:6 (7), 6:4

WTA Lozana, finale:
Fiona Ferro (Fra)
- Alize Cornet (Fra/3) 6:1, 2:6, 6:1

WTA Bukarešta, finale:
Jelena Ribakina (Kaz)
- Patricia Tig (Rom) 6:2, 6:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.