Drugi športi

Laverjev pokal tokrat brez Nadala, Đokovića in Federerja

Boston, 20. 08. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Na teniškem Laverjevem pokalu letos ne bodo nastopili Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer, so organizatorji danes sporočili na družbenih omrežjih tekmovanja, na katerem se merita reprezentanci Evrope in preostalega sveta. Tekmovanje bo letos na sporedu v Bostonu med 24. in 26. avgustom.

Tako Roger Federer kot Rafael Nadal se trenutno ukvarjata s sanacijo poškodb.
Tako Roger Federer kot Rafael Nadal se trenutno ukvarjata s sanacijo poškodb. FOTO: AP

Tekmovanje, ki ga je v sodelovanju z Avstralsko teniško zvezo in brazilskim podjetnežem Jorgejem Paulom Lemannom ustanovil Roger Federer in ga poimenoval po nekdanjem velikanu avstralskega tenisa Rodu Laverju, bo tako prvič minilo brez udeležbe velike trojice. Đoković in Nadal se bosta po OP ZDA posvetila drugim ciljem, Federer pa je zaradi nove operacije kolena že končal letošnjo sezono.

Kljub odpovedim močna zasedba
Letos bodo moštvo Evrope, ki jo vodi nekdanji švedski zvezdnik Björn Borg, zastopali Grk Stefanos Cicipas, Nemec Alexander Zverev, Italijan Matteo Berrettini, Norvežan Casper Ruud ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov.

Ekipo nekdanjega ameriškega asa Johna McEnroeja sestavljajo Kanadčana Denis Shapovalov in Felix Auger-Aliassime, Američana John Isner in Reilly Opelka ter Avstralec Nick Kyrgios in Argentinec Diego Schwartzman. Doslej je to tekmovanje vselej pripadlo Evropejcem. Leta 2017 so v Pragi slavili s 15:9, leto kasneje v Chicagu s 13:8, pred dvema letoma pa v Ženevi s 13:11.

Prvič so nekakšno teniško različico golfskega Ryderjevega pokala izvedli leta 2017, lani pa je zaradi pandemije covida-19 odpadel.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.