Drugi športi

Barbara Lazović: Četrtfinale je naš primarni cilj, a čaka nas zahtevna naloga

Ljubljana, 18. 02. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so z odliko končale skupinski del elitne Lige prvakinj. Zmaga proti zdavnaj odpisanemu Zaglebie Lubinu (32:19) v niti enem trenutku ni bila pod vprašajem, zdaj pa Ljubljančanke čaka zelo zahtevna naloga v boju za tako želeno uvrstitev med osem najboljših ekip na stari celini.

Varovanke slovenskega selektorja Dragana Adžića so tako upravičile vlogo izrazitih favoritinj in si priigrale še šesto zmago v predtekmovalni skupini B, kar jim je na koncu prineslo 5. mesto in dodatni tekmi za uvrstitev v četrtfinale najelitnejšega rokometnega klubskega tekmovanja v Evropi. 

Krimovke so bile vsaj za razred boljši tekmec od nekonkurenčnih poljskih predstavnic, ki jim je na parketu stoženske dvorane uspelo prikazati toliko, kolikor so v danem trenutku sposobne. "Ničesar nismo želele prepustiti naključju, zato smo v tekmo krenile od prve minute zelo resno in maksimalno osredotočeno na izpolnjevanje začrtanih taktičnih zadolžitev. Kmalu po nekoliko zaspanem uvodu smo vzpostavile prevlado nad tekmicami in iz minute v minuto višale svojo prednost. Tudi po visokem vodstvu se nismo uspavale in začeto delo dokončale tako, kot se od neke resne ekipe na tej tekmovalni ravni tudi pričakuje," je po gladki zmagi Krima Mercatorja z 32:19 dejala domača kapetanka Barbara Lazović.

Kapetanka Krima Mercatorja Barbara Lazović je prepričana, da s soigralkami lahko preskoči še zadnjo oviro na poti do želene uvrstitve v četrtfinale elitne Lige prvakinj.
Kapetanka Krima Mercatorja Barbara Lazović je prepričana, da s soigralkami lahko preskoči še zadnjo oviro na poti do želene uvrstitve v četrtfinale elitne Lige prvakinj. FOTO: Aljoša Kravanja

Ta se zaveda, da je pred njo in njenimi soigralkami vse prej kot lahka naloga v boju za uvrstitev med osem najboljših ekip na stari celini. "Drži. Nekako smo se želele izogniti temu petemu mestu, ki prinaša dodatni (kvalifikacijski) tekmi za uvrstitev v končnico. A je, kar je. Vemo, da bomo morale preskočiti bodisi visoko romunsko (Bukarešta) bodisi francosko oviro (Brest). Ne glede na vse pa verjamem, da smo zmožne premagati kogar koli," je dodala 36-letna Brežičanka.

Zdaj je že jasno, da bodo morale Krimovke na poti do uvrstitve v četrtfinale premagati ali francoski Brest ali romunsko Bukarešto. Več bo jasno po preostalih današnjih tekmah skupinskega dela. "Četrtfinale je naš primarni cilj, a čaka nas zahtevna naloga, ki smo ji lahko kos. Časa za temeljito pripravo bomo imele več kot dovolj, samo še zdravje naj nam služi do takrat in bo vse v redu," je sklenila Lazovićeva. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
18. 02. 2024 10.00
+1
Kako cilj četrtfinale? Pred sezono so bile prepričane da bodo evropske prvakinje.🙆
inside1
18. 02. 2024 12.06
+1
cilj je cilj, samo s tako igro oz izkupičkom 50/50, nimajo med najboljšimi kaj iskati.
Nečakinja mag prava
18. 02. 2024 09.31
Nisem gledal ampak verjamem ,da imajo granitno obrambo.
inside1
18. 02. 2024 08.20
Ne vem kako resni je bil pristop kot izjavljajo. Rezultat je sicer bil pozitiven, igre pa nobene prave. Lazovičeva premalo golov, čemu ne meče? Dimitrijeva imela strelske vaje, nje drugo leto več ne bo. Katera bo namesto nje? Ngombele igra premalo, če je tak up, se lahko le na tekmah razvija.