Drugi športi

'Nisem spal z 2500 ženskami, toda nisem nor, da bi zavrnil ljubezen v troje'

London, 01. 07. 2022 06.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa, kontroverzni Ilie Nastase, je spet dvignil nekaj prahu. Tokrat se praši za njegovo avtobiografijo, kjer je med drugim navedel zanimiv podatek, da je spal z 2500 ženskami. Romun je v pogovoru z otoškimi mediji, ta hip se namreč mudi v Londonu na tradicionalnem grand slamu v Wimbledonu, vendarle priznal, da je malce pretiraval s številkami. A ne preveč ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ilie Nastase v knjigi ni skoparil z (žgečkljivimi) podrobnostmi iz svojega burnega "playboy" življenja. V svetu tenisa je bil znan prav po številnih ljubezenskih aferah in incidentih na teniških igriščih. Kljub temu pa mu je teniška genialnost prinesla tudi veliko število športnih uspehov. Med drugim je bil nekaj časa tudi številka ena svetovnega tenisa. "2500? Ne, ni jih bilo toliko, kolikor sem jih navedel v knjigi. Vas je to moje priznanje razočaralo?" je vrnil žogico zbranim otoškim novinarjem, ki so bili kar malce razočarani in jezni, ker se jih je kontroverzni Romun malce sposodil ... "Izdajatelj knjige je zahteval, da malce pretiravam, da se bo zaradi tega knjiga bolje prodajala. Enostavno so želeli trimestno številko in jaz sem jim jo zagotovil," pravi 75-letni nekdanji teniški genialec, ki je v izčrpnem pogovoru z Otočani vendarle razkril precej bolj realno številko. "Ne vem. Morda 300, 400, lahko tudi 500. Kdo bi vedel. Točnega števila ne vem. To je le približek, je pa dejstvo, da jih ni bilo 2500. A se sprašujem, če je sploh pomembno pravo število. Zaradi tega ne bom prejel medalje, mar ne?" se je vprašal Romun. "Lahko še priznam, da nisem bil vedno uspešen v postelji. Bili so dnevi, ko sem bil zaradi tenisa utrujen in nisem imel prave moči za posteljne radosti, zato je številka manjša, kot bi lahko bila." Ilie Nastase je priznal še nekaj: "Nikoli nisem bežal od resnice. Prav privlačen nisem, to sem že zdavnaj prebolel. Sem pa bil bogat in uspešen, kar je bilo večinoma dovolj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nastase: Nikoli se nisem odrekel ljubezni v troje. Saj nisem nor!
Vidno je bilo, da želi kontroverzni Romun nadaljevati s kosmatimi podrobnostmi iz svojega pestrega življenja, ki je kar klicalo z vsebinami za rumeni tisk. Vmes mu je uspel še kakšen veliki teniški met, zavzel je tudi teniški prestol kot številka ena na svetu. "Želite še kaj spotakljivega? Rad sem imel družbo. Ena ni nobena. Užival sem v ljubezni v troje. Nikoli pa nas ni bilo več kot tri v postelji. Škoda," je bil slikovit Nastase. "A, če sem povsem iskren, imam raje igro ena na ena. A če se je ponudila možnost večje družbe v postelji, se je nisem branil. Morda sem nor, a neumen nisem."

Ilie Nastase in Boris Becker
Ilie Nastase in Boris Becker FOTO: AP

Zadnji incident na klopi romunske teniške reprezentance
Ilie Nastase je bil pred nekaj leti kapetan romunske teniške ekipe. Aprila 2017 je poskrbel za izpad, ko je kolegico na drugi strani igrišča Anne Keothavong in najboljšo britansko igralko Johanno Konta sredi dvoboja verbalno napadel in ju grdo zmerjal. Besede so bile tako ostre, da je tenisačica na igrišču začela neutolažljivo jokati in sodnik je moral za 20 minut prekiniti dvoboj. Nastase se tu ni ustavil, ampak se je lotil še glavnega sodnika. Po nizu zmerljivk je sodnik zahteval, da mu varnostniki odvzamejo akreditacijo in ga pospremijo s športnega stadiona. Tudi v dneh pred dvobojem je Nastase opozoril nase. Na žrebu je pred televizijskimi kamerami in mikrofoni pristopil do kapetanke Keothavongove in jo vprašal za njeno številko sobe ... Mednarodna teniška zveza (ITF) je legendarnega romunskega igralca kaznovala s triletno prepovedjo dela na turnirjih pod njenim okriljem zaradi neprimernega vedenja na pokalu Fed konec marca letos. Na dvoboju z Veliko Britanijo je zmerjal gostujočo igralko, njeno kapetanko, na koncu pa še glavnega sodnika.

Nastase je v svoji bogati teniški karieri osvojil sedem turnirjev za grand slam. Leta 1972 je osvojil posamični turnir v New Yorku, leto kasneje še v Parizu. V moških parih je bil po enkrat najboljši na turnirjih, razen na OP Avstralije. V Wimbledonu je bil dvakrat najboljši v igri mešanih parov. Za konec še podatek, da se je petkrat ženil ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

plejadanka
02. 07. 2022 16.01
+2
Še mlad je bil grfoba. Če bi ne bil poln cvenka, bi stradal sexa.
plejadanka
02. 07. 2022 16.02
+1
dober-man
01. 07. 2022 18.57
ljubezen v troje pravi 🥴 ojoj, boga njegova rit! 🤯🥴🤣
Millady
01. 07. 2022 15.57
+1
Časi so se ful spremenili, na slabše...model je "bil znan po številnih incidentih na igriščih"..danes mu ne bi uspelo, bi samo enkrat probal in..adio!
bohinj je zakon
01. 07. 2022 11.26
Sam si je kriv. Če ni.....
Anakin Skywalker
01. 07. 2022 10.29
+2
Lol dvomim da jih je preko 150
kahelc
01. 07. 2022 10.13
+6
Izdajatelh knjige je zelel trimestno stevilko. Tip je napisal 2500 ceprav bi bila trimestna cisto ok
kahelc
01. 07. 2022 10.12
+5
Je to slab prevod? - Ena ni nobena; raje imam igro ena na ena - Saj nisem nor; morda sem nor, neumen pa nisem
Watcherman
01. 07. 2022 09.44
-4
Ljubezen v troje phaha bolano v vsakem primeru?.
Astalaviva1958
01. 07. 2022 09.27
-3
2500 žensk ti videl nisi v življenju kamoli f?ko...lažnivci.
zaraella
01. 07. 2022 09.42
+6
očitno nisi prebral vsega, založnik je zahteval to številko, da se knjiga bolj prodaja, saj je napisal da jih je okoli 400, o tem pa ni dvomiti, če si bogat se kar lepijo nate, se strinjaš
ho?emVšolo
01. 07. 2022 09.10
+6
Denar je lepilo. Ženskam ni pomembno, da so N-te v vrsti. In svet se vrti dalje.