Drugi športi

Legendarni Usain Bolt dobil senzacionalnega naslednika

London, 11. 08. 2017 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Azerbajdžanski Turek Ramil Gulijev je senzacionalni zmagovalec teka na 200 metrov na svetovnem prvenstvu v Londonu. Ko je večina navdušencev kraljice športov pričakovala slavje bodisi Južnoafričana Waydeja van Niekerka, sicer dobitnika zlate kolajne za najboljši čas v teku na 400 metrov, bodisi tekača iz Bocvane Isaaca Makwale, je iz ozadja nepričakovano "udaril" omenjeni Gulijev.

Legendarni Usain Bolt je tako dobil nepričakovanega, bolje rečeno senzacionalnega naslednika na prestolu v disciplini, ki je bila zadnje desetletje "rezervirana" zgolj za čudežnega jamajškega sprinterja.

Ramil Gulijev
Ramil Gulijev FOTO: Twitter

Azerbajdžanec Ramil Gulijev, ki se je za nastopanje v turškem dresu odločil zaradi "večje strasti, ki jo v Turčiji kažejo za kraljico športov," je imel v zadnjih mesecih zelo malo dobrih rezultatov, zato je bilo zelo malo tistih, ki so verjeli v 27-letnega turškega reprezentanta, da bi lahko iz ozadja napadel zlato odličje. Z rezultatom 20.09 je šokiral vse na osrednjem atletskem stadionu v angleški prestolnici, dve stotinki za njim je na 2. mestu svoj nastop v teku na 200 metrov končal Južnoafričan Wayde van Niekerk, medtem ko je bronasto kolajno osvojil Jeerem Richards iz Trinidada in Tobaga. 

Gulijev je prvič resneje nase opozoril lani na mitingu v Zagrebu, kjer mu je uspel sijajen tek s časom 19.88, kar je obenem tudi njegov osebni rekord. V Londonu je tako postal šele drugi belopolti tekač z zlato medaljo na 200 metrov, pred njim je to uspelo le še Grku Konstantinosu Kenterisu pred 16 leti v kanadskem Edmontonu. 

In, kako se je končala zgodba "nesrečnega" reprezentanta Bocvane Isaaca Makwale, ki je požel največ medijske pozornosti zaradi kontroverzne odločitve Mednarodne atletske zveze? Uvrstitev v finale je bila pričakovana in hkrati imperativ za tega odličnega tekača, toda v finalu se ni najbolje odrezal, saj je osvojil končno 6. mesto (20.44). Po vseh peripetijah, ki jih je doživel v minulih dneh, bi lahko dejali - pričakovano.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
11. 08. 2017 10.10
+9
če ne bo pozitiven....potem pa poklon
RayManzarek
11. 08. 2017 12.33
+2