Drugi športi

Lesjak: Sredina tekma je nov finale

Hamburg, 16. 01. 2024 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je prispela v Hamburg, kjer bo po osvojenem prvem mestu v skupini D nadaljevala zaenkrat odlično evropsko prvenstvo. Po treh zmagah v Berlinu varovance Uroša Zormana čakajo štiri tekme drugega dela prvenstva, kjer bodo slovenski nasprotniki Švedi, Portugalci, Nizozemci in Danci.

Več videovsebin
  • Urban Lesjak ob prihodu v Hamburg
    00:32
    Urban Lesjak ob prihodu v Hamburg
  • Domen Novak ob prihodu v Hamburg
    00:22
    Domen Novak ob prihodu v Hamburg
  • Rokometna reprezentanca Slovenije na poti iz Berlina v Hamburg, kjer bo potekal drugi del tekmovanja evropskega prvenstva.
    00:54
    Rokometna reprezentanca Slovenije na poti iz Berlina v Hamburg, kjer bo potekal drugi del tekmovanja evropskega prvenstva.

"Smo zadovoljni, veseli in pa tudi ponosni, v Hamburg smo pripotovali z dvema točkama, ki bosta zelo pomembni pri doseganju naslednjih ciljev. Zagotovo pa ne želimo začeti nikakršne evforije, jutrišnja tekma je nov finale in nov pomemben izpit za nas," je ob prihodu v Hamburg povedal eden izmed junakov tekme proti Norveški Urban Lesjak, ki je obranil devet izmed 21 strelov Norvežanov.

Lesjak je bil proti Norveški tudi izbran za igralca tekme
Lesjak je bil proti Norveški tudi izbran za igralca tekme FOTO: AP

Zdaj se bo skupaj s soigralci zoperstavil Švedom, ki v Nemčiji branijo naslov prvakov stare celine izpred dveh let. Gre za ekipo s številnimi zvezdniki svetovnega rokometa, med katerimi izstopata Jim Gottfridsson, zadnji MVP prvenstva stare celine ter njihov najboljši strelec Hampus Wanne.

"Sta hkrati podobni, a hkrati različni reprezentanci," o primerjavi med Norveško in Švedsko razmišlja Lesjak. "Morda gre tu igra bolj prek obeh zunanjih, ne toliko prek organizatorja igre kot pri Norveški s Sagosenom. Ko sem pogledal prvi posnetek Švedov, bi rekel, da imajo po kadru 16 še bolj izenačenih igralcev kot Norvežani, zato nas čaka še težja tekma," o tekmecu dodaja slovenski vratar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

33-letni Celjan je prve tekmece v drugem delu turnirja opisal tako: "Gre za zelo dobro, zelo kompletno ekipo, ki ima v rotaciji 16 enakovrednih igralcev. Nima smisla izgubljati besed, kako težka tekma nas čaka jutri."

Slovenska reprezentanca je v drugi del tekmovanja odpotovala kot prvouvrščena reprezentanca skupine D in se bo v drugem delu najprej pomerila z aktualnimi evropskimi prvaki Švedi, nato pa sledijo še tekme s Portugalci, Nizozemci in Danci.

"Začenja se drugi del prvenstva, logično so tudi nasprotniki vse boljši. Švedska kot aktualni evropski prvak ... ni nam treba odkrivati tople vode, mi se jim moramo zoperstaviti s podobno borbeno igro kot proti Norveški pustiti srce na terenu in upam, da nam to prinese ugoden rezultat," pa je o prihajajoči tekmi s Švedsko dejal Domen Novak.

Proti Švedski so se Slovenci nazadnje pomerili pred slabimi tremi leti v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah. Švedi so slavili z 32:25. Pred tem je Slovenija nanizala dve zmagi, na skupno 14 tekmah pa ima štiri zmage ob osmih porazih.

Blaž Blagotinšek si v sredo želi peto, tudi zaradi 30. rojstnega dne, ki ga bo praznoval ravno na dan tekme. "Zmago, tako kot vsako leto," si je zaželel del slovenskega zidu na sredini obrambe. "Že devet let vsakič praznujem rojstni dan na velikih tekmovanjih, zdaj upam, da bomo prekinili tradicijo in tokrat zmagali," dodaja visokorasli krožni napadalec.

Blaž Blagotinšek
Blaž Blagotinšek FOTO: AP

Obremenjenost je ob le malo rotacijah v osrednjem bloku obrambe izjemno velika, se strinja Blagotinšek. "Fizično je kar naporno, sploh proti ekipam, s katerimi smo doslej igrali. Ferci so bili sicer malce nižji, a toliko hitrejši. Poljaki so bili visoki, močni, isto Norvežani. Se kar trošimo, a upam, da ostanemo zdravi čim dlje in da bomo vsi na razpolago," je pristavil danes še 29-letni Blagotinšek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
16. 01. 2024 20.47
-3
Koliko finalnih tekem pa bo , če bo za lesjaka že jutri finalna?
kala 09
16. 01. 2024 20.45
+4
Težka bo,,,upajmo na najbolj