Drugi športi

Leškijevi po hudem boju peto mesto

Praga, 20. 11. 2020 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska judoistka Andreja Leški je na evropskem prvenstvu v Pragi osvojila peto mesto v kategoriji do 63 kg. V odločilni borbi jo je podaljšku premagala Nizozemka Juul Franssen, nosilka bronastih odličij z zadnjih dveh svetovnih prvenstev.

Leškijeva je borbo za bron začela z obetavno akcijo, nato pa v prvi polovici iniciativo prepustila Nizozemki ter prejela prvi opomin. Nato je 23-letna Koprčanka, ki živi in trenira v Ljubljani, prevzela pobudo in si predvsem v tretji minuti borbe priborila dve lepi priložnosti za odločitev, a napada in protinapada ni izvedla do konca. Na vsaki strani je sledil po še en nevarnejši napad.

Podobno je bilo v podaljšku na zlato točko, kjer se je obema tekmovalkama poznala utrujenost po dolgem dnevu. Nizozemka pa je izkoristila izkušnje in poskrbela, da je slovenska reprezentantka dobila še dve kazni, ki sta odločili dvoboj, sama le eno in tudi brez pravega meta je prišla do nove kolajne.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za slovenske ljubitelje juda je bila poslastica predvsem repasaž, kjer sta se pomerili Leškijeva in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, na polovici dvoboja pa je Leškijevi uspelo priti do odločilnega končnega prijema. Pred tem je ugnala Nizozemko Geke van den Berg, v četrtfinalu pa izgubila z izkušeno Nemko Martyno Trajdos, ki je prav tako osvojila bronasto odličje.

V velikem finalu je Francozinja Clarisse Agbegnenou upravičila vlogo prve favoritinje in premagala Avstrijko Magdaleno Krssakovo. Slednja je v četrtfinalu presenetljivo ugnala Trstenjakovo.

Tina Trstenjak
Tina Trstenjak FOTO: AP

Po porazu v četrtfinalu je v repasažu v kategoriji do 70 kg izgubila tudi Anka Pogačnik, Martin Hojak je v kategoriji do 73 kg izgubil uvodno borbo.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.