Drugi športi

Kralji po porazu v Edmontonu še globlje v 'kleti' lige NHL

Edmonton, New York, Pittsburgh, Anaheim, 07. 12. 2019 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Edmonton Oilers se je z domačo zmago nad Los Angeles Kingsi in Anžetom Kopitarjem vrnila na vrh pacifiške divizije (2:1). Mikko Koskinen je ustavil vseh 35 strelov gostujočih igralcev, po gol in podajo pa sta pri Naftarjih prispevala Leon Draisaitl ter Alex Chiasson.

Kopitar (desno) se s soigralci nikakor ne uspe povzpeti po lestvici.
Kopitar (desno) se s soigralci nikakor ne uspe povzpeti po lestvici. FOTO: AP

Edini gol za moštvo Los Angeles Kings, ki na lestvici lige NHL ostaja le pred New Jersey Devilsi in Detroit Red Wingsi, je ob 17. porazu po rednem delu v tej sezoni prispeval Michael Amadio. Ekipa slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je s tem izgubila tretjo tekmo v nizu in deseto zaporedno na gostujočem ledu. Edmonton tokrat ni blestel tako kot na nekaj nedavnih tekmah, a z dvema goloma ob igri z igralcem več na ledu v prvi tretjini so Kanadčani storili dovolj za poln paket točk.

Vrhunci tekme Edmonton Oilers ‒ Los Angeles Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Umazan, grd, raztrgan, 'pingpong' hokej. A prišli smo do dveh točk, zato gremo naprej," si utvar ni delal trener Oilersov Dave Tippett. "Glede na to, kakšna je trenutno naša postava, poskušamo na vse načine iztržiti nekaj točk in to smo nocoj storili. Vedeli smo, da potrebujemo dobro igro v obrambi z veliko trdimi naleti, da bi nas to uspelo pravilno usmeriti."

Pritiskali do konca
Edmonton, ekipa, ki je v tej sezoni najboljša v ligi, ko gre za igro s številčno premočjo, je povedel po enajstih minutah uvodne tretjine, ko se je Draisaitlova podaja po odboju od branilca Kraljev Drewa Doughtyja znašla za hrbtom nesrečnega vratarja Jonathana Quicka. To je bil že 19. gol v sezoni za Draisaitla, Los Angeles pa je šest minut pred koncem tretjine uspel izenačiti, a so zadetek Lizotteja sodniki po ogledu posnetkov razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Že minuto kasneje je zadel Edmonton in gol je obstal, potem ko je Connor McDavid lepo zaposlil Chiassona, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže. V drugi tretjini golov ni bilo, Mikko Koskinen pa se je izkazal z več odličnimi obrambami. Kralji so se v igro vrnili po slabih šestih minutah in pol v zadnji tretjini, ko je na odbito ploščico najhitreje "skočil" Amadio. Kljub pritisku do konca obračuna je Edmonton z razpoloženim Koskinenom zdržal za zmago.

Koskinen se je odkupil
Finski čuvaj mreže je do zadnjega piska sirene zbral 35 obramb in se odkupil za nedavno izgubljeni kanadski obračun z  Ottawa Senatorsi (2:5), ko ga je Tippett potegnil iz gola po kar treh prejetih zadetkih iz vsega 12 strelov.

"To kaže, da mi trenerji zaupajo in mi ponujajo priložnost, da se vrnem po eni slabi tekmi. Vedno je dobro, ko se lahko tega takoj otreseš," je priznal Koskinen, medtem ko je član poražene ekipe Kraljev Blake Lizotte dejal, da njegovo moštvo ni igralo slabo, a da se Kalifornijcem v zadnjem času enostavno "ne izide" pred vrati nasprotnikov.

"Frustrirajoče je izgubiti to tekmo. Mislil sem, da smo bili dobri praktično v vseh tretjinah, oni pa so dosegli gola z igralcem več, kar so počeli že vse leto. Imamo priložnosti, spravimo ploščke do mreže, žal pa se nam ne izide. Takšna je situacija v zadnjem času," pravi Lizotte.

Vrhunci tekme New Jersey Devils ‒ Chicago Blackhawks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme New York Rangers ‒ Montreal Canadiens:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins ‒ Arizona Coyotes:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Anaheim Ducks ‒ Washington Capitals:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Edmonton Oilers ‒ Los Angeles Kings 2:1
(Anže Kopitar brez točke v 23:16 na ledu.)

New Jersey Devils ‒ Chicago Blackhawks 1:2 (kazenski streli)
New York Rangers ‒ Montreal Canadiens 1:2
Pittsburgh Penguins ‒ Arizona Coyotes 2:0
Anaheim Ducks ‒ Washington Capitals 2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matijassll
07. 12. 2019 13.03
+2
Niso lahke. Bo treba nekaj spremenit. Kriza kraljev, ki so daleč od forme.
El Diablo 2013
07. 12. 2019 08.13
+2
u ebel z njimi