Drugi športi

Branilci naslova v Edmontonu že do šeste zmage v nizu

New York, Edmonton, 07. 11. 2019 06.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obračun večera v ligi NHL, kjer sta bili sicer na sporedu le dve tekmi, je bil spopad ene najboljših ekip nove sezone Edmonton Oilers z branilci naslova St. Louis Bluesi. Gostje iz Misurija so v kanadski Alberti visoko slavili (5:2), še prepričljivejši so bili New York Rangersi, ki so v domačem Madison Square Gardnu opravili z Detroit Red Wingsi (5:1).

Ryan Strome (desno) poskuša zadeti mimo Jimmyja Howarda v Madison Square Gardnu.
Ryan Strome (desno) poskuša zadeti mimo Jimmyja Howarda v Madison Square Gardnu. FOTO: AP

V hokejski ligi NHL sta bili odigrani le dve tekmi. St. Louis Bluesi so premagali Edmonton Oilerse in tako vpisali šesto zaporedno zmago, New York Rangersi pa so Detroit Red Wingsom zadali četrti poraz v nizu. Na vrata New Yorka se je po treh tekmah odsotnosti vrnil Henrik Lundqvist in ubranil 35 strelov. Tako so Rangersi brez težav vpisali tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah. Podajo in gol so prispevali Tony DeAngelo, Artemi Panarin in Ryan Strome, med strelce pa sta se vpisala še Chris Kreider in Greg McKegg. New York je bil še posebej učinkovit ob igralcu več na ledu, saj je v treh poskusih dosegel dva zadetka.

"Izkoriščanje prednosti igralca več je običajno razlika med zmago in porazom. Tega se dobro zavedamo, zato na treningih veliko vadimo te situacije in lepo je videti, da se nam vloženo delo obrestuje," je dejal 37-letni veteran Lundqvist.

Vrhunci tekme New York Rangers ‒ Detroit Red Wings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Berube: Zadeli, ko je bilo to najbolj pomembno
Za St. Louis, ki je zmagal osmič na zadnjih devetih preizkušnjah, je Alex Pietrangelo dosegel gol in imel dve podaji, v polno pa so zadeli še Jaden Schwartz, Robert Thomas, Tyler Bozak in Ivan Barbašev. Vratar Jake Allen je zaustavil 32 strelov.

"Odigrali smo zelo solidno tekmo proti močni ekipi. Zadeli smo, ko je bilo to najbolj pomembno," je zmago pospremil trener Craig Berube.

Zaenkrat tudi v tej sezoni ena najslabših ekip v ligi, Los Angeles Kings s kapetanom Anžetom Kopitarjem, bo na led stopila v noči na petek, in sicer v gosteh proti Ottawi Senatorsom.

Vrhunci tekme Edmonton Oilers ‒ St. Louis Blues:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida rednega dela sezone lige NHL:

New York Rangers ‒ Detroit Red Wings 5:1
Edmonton Oilers ‒ St. Louis Blues 2:5

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.