Drugi športi

Boleč poraz Krima v lovu za napredovanjem v Ligi prvakinj

Esbjerg, 24. 01. 2021 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja so na gostovanju na Danskem visoko izgubile obračun 12. kroga skupinskega dela Lige prvakinj z Esbjergom, neposrednim konkurentom za osvojitev šestega mesta v skupini, ki prinaša napredovanje (33:23).

Krimovke (na fotografiji desno Samara da Silva Vieira) ostajajo na mestih, ki ob koncu skupinskega dela ne prinašajo napredovanja.
Krimovke (na fotografiji desno Samara da Silva Vieira) ostajajo na mestih, ki ob koncu skupinskega dela ne prinašajo napredovanja. FOTO: Miro Majcen

Krimovke so na Danskem doživele poraz proti ekipi, s katero se borijo za šesto mesto v skupini A, ki še vodi v nadaljevanje tekmovanja. Zdaj bo ta naloga še težja, saj morajo Ljubljančanke odigrati še eno zaostalo tekmo z Dankami ter še dve redni proti Rostov-Donu in Kristiansandu. Sedmouvrščene Ljubljančanke, ki so zadele le eno od šestih sedemmetrovk, ostajajo pri petih točkah, šesto uvrščeni Esbjerg jih ima po novem osem.

Slovenske prvakinje so tekmo slabo odprle, saj so domače povedle s 6:0, prvi zadetek za Krim pa je šele po desetih minutah dosegla Nataša Ljepoja. Prav ta igralka je že v 14. minuti dobila rdeči karton in predčasno končala tekmo. Takoj za tem so Danke spet prišle do šestih golov prednosti (9:3), Sanna-Charlotte Solberg-Isaksen pa je v 15. minuti naskok domačih še povečala (10:3). Po zaostanku z osmimi zadetki so izbranke Uroša Bregarja le naredile spodoben niz, delni izid 5:1 je pomenil prepolovitev zaostanka v 23. minuti po golu Valentine Klemenčič.

Vtis po slabem uvodu je še popravila Oceane Sercien-Ugolin z goloma za 10:13 in 11:14, toda sama končnica je spet pripadla Esbjergu, ki je na glavni odmor nesel pet golov prednosti (16:11). V uvodu drugega dela so domačinke držale podobno prednost, pozneje pa jo še oplemenitile, tako da je bil zmagovalec znan že precej pred zadnjim piskom sirene. Največjo prednost so si domačinke priigrale prav ob koncu, ko je znašala deset golov. Mette Tranborg je bila najboljša pri domačih z desetimi zadetki, Sercien-Ugolinova pa pri Kirmu s šestimi.

Koronavirus pasica november

Izidi 12. kroga Lige prvakinj:

- skupina A:
Team Esbjerg ‒ Krim Mercator 33:23 (16:11)
* Dvorana Blue Water Dokken, brez gledalcev, sodnici: Nastase in Stancu (obe Romunija).
* Esbjerg: Poulsen, Nielsen, Granlund, Frafjord 1, Breistoel 2, Tranborg 10, Jacobsen 3, Haličević, Solberg-Isaksen 5, Pena Abaurrea 5, Jensen 5, Frey 2 (2), Ingstad.
* Krim: Da Silva Vieira 2 (1), Jurič, Sercien-Ugolin 6, Žabjek, Pletikosić 3, van Kreij 4, Gjerek, Klemenčič 5, Vojnović, Konatar, Ljepoja 1, Dobrič, Gomilar Zickero, Risović, Svetik 2.
* Sedemmetrovke: Esbjerg 3 (2), Krim 6 (1).
* Izključitve: Esbjerg 10, Krim 2 minuti.
* Rdeči karton: Ljepoja (14.).

Metz ‒ Ferencvaros 30:29 (14:17)

- preloženo:
Vipers Kristiansand ‒ Bietigheim
Rostov-Don ‒ CSM Bukarešta

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- skupina B:
Borussia Dortmund ‒ Podravka 32:31 (13:12)
(Aneja Beganović 3 goli za Podravko.) 

Valcea ‒ CSKA Moskva 24:34 (9:17)

- že odigrano:
Györ ‒ Brest 27:27 (15:15)
(Ana Gros 5 golov za Brest.)

Budućnost ‒ Odense 27:24 (13:10)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.