Drugi športi

Celjski rokometaši ponovno ostali praznih rok

Celje, 26. 11. 2020 00.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski prvak iz Celja je doživel šesti poraz v skupinskem delu lige prvakov. Po Aalborgu, Barceloni, Kielu, Veszpremu in Motorju iz Zaporožja mu je rokometno mero v Zlatorogu vzel še Nantes.

Tomaž Ocvirk (na fotografiji) je trener Celja.
Tomaž Ocvirk (na fotografiji) je trener Celja. FOTO: Damjan Žibert

Celjani na svoji sedmi tekmi niso mogli računati na stebra obrambe Vida Poteka, Francozi pa so v najbolj rokometnem slovenskem mestu nastopili še bolj zdesetkani: manjkali so Španca Eduardo Gurbindo in Adria Figueras ter Makedonec Kiril Lazarov. Tekma je bila izenačena le v uvodnih desetih minutah (4:4), nato pa so vajeti igre v svoje roke vzeli gosti, ki jih vodi nekdanji zvezdnik Alberto Entrerrios, član zmagovitih španskih zasedb na svetovnih prvenstvih v Tuniziji 2005 in Španiji 2013.

Nantes je v 17. minuti Celju ušel na tri gole (5:8). Po minuti odmora domačega trenerja Tomaža Ocvirka se je domača ekipa približala na gol zaostanka (8:9), kljub številnim padcem in vzponom v igri pa korak z Nantesom držala do konca polčasa (11:13). V začetku drugega polčasa je igra domače ekipe povsem razpadla. V 33. minuti je že zaostala za pet golov (11:16), pred nadaljnjim potopom jo ni rešila niti Ocvirkova minuta odmora. Tudi po njej so na celjskem parketu kraljevali gostujoči rokometaši, ki so v 37. minuti že vodili za osem golov (12:20).

"Pivovarji" so v 45. minuti resda prepolovili zaostanek (18:22), razburljivo končnico pa je preprečila francoska ekipa, kjer že drugo leto igra slovenski reprezentant Rok Ovniček. V prelomnih trenutkih dvoboja je Nantes znova zaigral zbrano in organizirano ter osvojil obe točki v Zlatorogu. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Tilen Kodrin in Kristjan Horžen, ki sta dosegla po šest golov.

Izidi lige prvakov, 8. krog:

- skupina B:
Celje Pivovarna Laško ‒ Nantes 25:31 (11:13).
* Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska).
* Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko 2, Razgor 4, Marguč, Šarac, Grošelj, Čepić, Kodrin 6, Horžen 6, Grebenc 1, Kljun 1, Mlakar 1, Leban, Novak 4, Načinović.
* Nantes: Nielsen, Damatrin 3, Ovniček 5, Milić 6, Rivera 5, Cavalcanti 1, Augistinussen 2, Pechmalbec 5, Collelouri, Feliho, Minne 2, Malaguer, Monar 2, Gaillard, de la Breteche.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (5), Nantes 2 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Nantes 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Veszprem ‒ Aalborg 30:32 (16:19)
(Gašper Marguč 2 gola za Veszprem, Blaž Blagotinšek brez gola za Veszprem.)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- skupina A:
Vive Kielce ‒ Vardar Skopje 36:29

Prestavljeno:
Meškov Brest ‒ Flensburg-Handewitt

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
26. 11. 2020 08.36
+4
vse kar je bilo vredno so prodali in rezultat je zdaj tu