Drugi športi

Druga zmaga Dobovca v elitnem delu Lige prvakov za končno drugo mesto

Alytus, 17. 11. 2018 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani slovenskega futsal kluba Dobovec Pivovarna Kozel so v litovskem Alytusu slavili drugo zmago v elitnem delu Lige prvakov, potem ko so s 5 : 4 ugnali Halle-Gooik. Z zmago nad belgijskim prvakom so osvojili drugo mesto in ostali brez napredovanja, so pa s skupno petim mestom v Ligi dosegli lep uspeh.

Reprezentant Damir Puškar (na fotografiji) je vratar Dobovca.
Reprezentant Damir Puškar (na fotografiji) je vratar Dobovca. FOTO: Damjan Žibert

Slovenci so spet pokazali odlično predstavo. Belgijska ekipa, v kateri imajo glavno besedo Brazilci in Španci, je prek Gonzala Galana sicer povedla po dveh minutah in 14 sekundah, a so varovanci Kujtima Morine ekspresno odgovorili. Rok Mordej je še v isti minuti dosegel dva gola in svojo ekipo povedel v vodstvo. Galan je v 18. minuti izenačil, tik pred iztekom prvega dela pa je zadel Robert Grbić.

V drugem delu je v 29. minuti za novo izenačenje poskrbel Diogo, nato pa sta prednost dveh zadetkov za Slovence zagotovila Denis Totošković (31.) in Žiga Čeh (35.) Belgijci so v 39. minuti znižali izid prek Alessandra Patiasa, nato napadli z vsemi močmi, a vratar Damir Puškar se ni postil več premagati.

Dobovec je na turnirju tako dobil dve tekmi, premagal gostitelje in Belgijce, izgubil pa proti španskem Movistar Interju, ki je že pred zadnjo tekmo osvojil prvo mesto ter si s tem priigral možnost, da še šestič osvoji Ligo prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
19. 11. 2018 11.44
+4
Hudo! Čestitke fantom. Izjemno so se borili. Legendarni dosežek za slovenski futsal. In upam, da nekega dne tudi evropska lovorika.