Drugi športi

Kiel z Zarabcem v pravem trenutku prekinil urok 'slovenskega' Szegeda

Szeged, Nantes, 31. 03. 2021 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Branilec naslova v rokometni ligi prvakov, THW Kiel, je prepričljivo dobil prvo tekmo osmine finala v Szegedu (33:28). Tamkajšnji MOL-Pick Szeged, katerega člani so Mario Šoštarić, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Matej Gaber in Nik Henigman, je proti ekipi še enega reprezentanta Mihe Zarabca ob polčasu sicer zaostajal že za osem golov. Na večerni tekmi v Nantesu so se zmage veselili rokometaši Lomža Vive Kielce (25:24).

Miha Zarabec (na fotografiji) med tekmo v dresu Kiela.
Miha Zarabec (na fotografiji) med tekmo v dresu Kiela. FOTO: AP

Predvsem po zaslugi izvrstne predstave hrvaškega vratarja Mirka Alilovića v drugem polčasu je domača ekipa v Szegedu občutno znižala zaostanek iz prvega dela tekme. Ob polčasu je Kiel vodil že za osem golov (13:21), tri je do konca tekme dosegel slovenski organizator igre in reprezentant Miha Zarabec, a so Madžari vseeno uspeli "rešiti" še ulovljiv poraz s skupno desetimi obrambami Alilovića. Mario Šoštarić je prav tako zadel trikrat, medtem ko je domače napade s 15 obrambami večkrat izvrstno ustavil Niklas Landin.

Dvakrat je gostujočo mrežo zatresel tudi Borut Mačkovšek, medtem ko Dean Bombač in Matej Gaber nista zadela, Nik Henigman pa ni zaigral. Bogdan Radivojević je bil prvi strelec Szegeda s šestimi goli, Sander Sagosen je za branilce naslova prispeval osem golov. To je bila celo prva zmaga Kiela v Szegedu po letu 2011.

Najboljši strelci MOL-Pick Szegeda na prvi tekmi osmine finala lige prvakov.
Najboljši strelci MOL-Pick Szegeda na prvi tekmi osmine finala lige prvakov. FOTO: Sofascore.com
Najboljši strelci THW Kiela na prvi tekmi osmine finala lige prvakov.
Najboljši strelci THW Kiela na prvi tekmi osmine finala lige prvakov. FOTO: Sofascore.com

Na večerni tekmi so Lomža Vive Kielce po preobratu v drugem polčasu slavile v gosteh pri Nantesu (25:24). Rok Ovniček je za poražence prispeval tri gole, blestel pa je Alex Dujšebajev, ki je bil s šestimi goli najboljši posameznik srečanja in gonilna sila preobrata.

Koronavirus pasica nova

Izidi osmine finala lige prvakov, prvi tekmi:

MOL-Pick Szeged ‒ THW Kiel 28:33 (13:21)
(Mario Šoštarić 3 goli, Borut Mačkovšek 2, Dean Bombač in Matej Gaber brez gola, Nik Henigman ni igral za Pick Szeged; Miha Zarabec 3 goli za Kiel.)

HBC Nantes ‒ Lomža Vive Kielce 24:25 (14:12)
(Rok Ovniček 3 goli za Nantes.)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.