Drugi športi

Učinkovita Barca hitro razblinila sanje Dobovca, ki je izpadel z dvignjeno glavo

Zadar, 28. 04. 2021 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Na novi zgodovinski tekmi za slovenski futsal je državni prvak KMN Dobovec v četrtfinalu Lige prvakov izgubil proti favorizirani Barceloni (2:0). Katalonci so v prvem polčasu v Zadru onemogočili slovenske prvake, ki pa so se predstavili kot čvrst tekmec, a sta na koncu odločila gola Ferraa in Aicarda iz prvega polčasa.

Vratar Dobovca Damir Puškar (na fotografiji) je moral v prvem polčasu dvakrat po žogo v svojo mrežo.
Vratar Dobovca Damir Puškar (na fotografiji) je moral v prvem polčasu dvakrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Damjan Žibert

Barcelona, sicer branilka naslova, ki na turnirju v dvorani Krešimirja Ćosića meri na svoj četrti naslov, je povedla v deveti minuti, ko je z izjemnim volejem z desetih metrov zadel Ferrao. Prednost so favorizirani tekmeci podvojili v 12. minuti, ko je Aicardo z desne z diagonalnim strelom ukanil Damirja Puškarja. Ta se je med drugim enkrat izkazal v dvoboju ena na ena ob koncu polčasa, še pred tem pa je Marcenio zadel vratnico. Dobovec, ki je sicer igral podrejeno vlogo, je tudi nekajkrat nevarno streljal, predvsem Rok Mordej in Tihomir Novak sta kar resno ogrozila vratarja Barcelone.

V 30. minuti je nevarno meril tudi Teo Turk, a malce zgrešil cilj. Čeprav so bili Dobovčani po številu strelov bolj ali manj enakovredni tekmecem, pa so slednji vendarle znali nadzorovati potek tekme in jo pripeljati do zanje srečnega konca. Slovenske prvake so pod vodstvom Kujtima Morine v Zadru zastopali Puškar, Mordej, Turk, Novak, Luka Perić, Vedran Matošević, Marko Peček, Florjan Fras, Timotej Kotnik, Žiga Čeh, Klemen Duščak, Blaž Gorinšek, Niko Cesarec in Uroš Kotnik.

Manjkal pa je kaznovani Kristjan Čujec, edini Slovenec z nastopom na zaključnem turnirju Lige prvakov, kjer je leta 2014 (ko so nastopali le štirje klubi na turnirju) igral z azerbajdžanskim Arazom. Dobovec se je sicer že 18. februarja kot prvi slovenski klub v zgodovini uvrstil na zaključni turnir elitnega tekmovanja, ko je v Kazahstanu premagal Aktobe. Pred leti je bila blizu temu Litija, ki jo je zaustavila Barcelona, predlani še bliže Dobovec, ki je v Moskvi klonil v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF. Doslej se je najmočnejše futsalsko klubsko tekmovanje vedno sklenilo s finalnim turnirjem štirih ekip, tokrat pa prvič na zaključnem turnirju sodeluje osem moštev.

V Zadru si je že pred tem polfinale zagotovil tudi Kairat, ki je po podaljšku premagal Benfico s 6:2. Po rednem delu je bilo 2:2. V četrtek bosta še preostali dve četrtfinalni tekmi, para pa sta Inter FS ‒ Ugra Jugorsk in Sporting ‒ KPRF.

Koronavirus pasica nova

Liga prvakov, zaključni turnir, četrtfinale (dvorana Krešimirja Ćosića, Zadar): 

Barça* ‒ Dobovec 2:0 (2:0)
Ferrao 9., Aicardo 12.

- že odigrano:
Kairat Almati* ‒ Benfica 6:2 (podaljšek)
* - napredoval v polfinale

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.