Drugi športi

Jota poskrbel za zmago Liverpoola, Arsenal slavil z golom Gabriela

Ljubljana, 10. 02. 2022 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Nogometaši Liverpoola so v 24. krogu angleškega nogometnega prvenstva zabeležili 15. zmago. Na domačem igrišču so z 2:0 premagali Leicester in se mu oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi. Leicester je 28. decembra 2021 ekipo Jürgena Kloppa premagal z 1:0, poleg Leicestra je Liverpoolčane v prvenstvu letos ugnal le še West Ham.

Liverpool tako na drugem mestu ob tekmi manj še vedno zaostaja devet točk za Manchester Cityjem, ima pa štiri točke pred tretjeuvrščenim Chelseajem. Domači navijači, ki so v drugem polčasu glasno pozdravili vstop Mohameda Salaha, ta se je vrnil z afriškega pokala, so lahko zadovoljni s predstavo ekipe. Ta je bila za razred boljša od tekmeca in bi lahko zmagala z višjo razliko. Zapravili so kar nekaj lepih priložnosti, tudi Salah zelo lepo, ko se je sam znašel pred vratarjem Kasperjem Schmeichlom, zadeli so tudi okvir vrat.

Oba gola je dosegel Diogo Jota. Prvega je dosegel v 34. minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Virgil van Dijk, Scmeichel je žogo odbil, a le do Portugalca, ki mu je ni bilo težko poslati v mrežo. To je bil že deseti gol Liverpoola po strelu s kota v sezoni, v tem so najboljši v ligi, Leicester pa največ golov dobiva prav iz prekinitev. Jota je bil nato natančen še v 87. minuti.

Diogo Jota
Diogo Jota FOTO: AP

Na drugi četrtkovi tekmi – z njima se je 24. krog končal, je Arsenal v gosteh premagal Wolverhampton, strelec edinega gola je bil v 25. minuti branilec Gabriel. Londončani so se z zmago prebili na peto mesto, zaradi boljše gol razlike so prehiteli Manchester United. Za četrtim mestom, ki vodi v ligo prvakov in na katerem je mestni tekmec West Ham, ob dveh tekmah manj zaostaja le točko.

Gabriel (Arsenal)
Gabriel (Arsenal) FOTO: AP

Izida:
Liverpool - Leicester City 2:0 (1:0)
Jota 34., 87.

Wolverhampton - Arsenal 0:1 (1:0)
Gabriel 25.