Drugi športi

Ljepoja: Proti Madžarkam samo samozavestno in še po eno zmago

Ljubljana, 14. 11. 2022 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F., N.M.
Komentarji
3

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je danes na domačem evropskem prvenstvu pomerila z Norvežankami. Z odlično igro so skozi celotno tekmo ohranjale upe za zmago, toda na koncu so bile Norvežanke žal močnejše (23:26). Osemkratne evropske, štirikratne svetovne in dvakratne olimpijske prvakinje so na koncu znale unovčiti svoje izkušnje. V drugem delu jih čaka še obračun z Madžarsko, na katerega pa morajo oditi dvignjenih glav. Poraz je seveda prinesel nekaj razočaranja v slovensko izbrano vrsto, toda igralke so prepričane, da je bila ponedeljkova tekma lep prikaz tega, da na tem prvenstvu še niso rekle zadnje besede.

Več videovsebin
  • Izjava Ane Gros po tekmi z Norvežankami
    01:59
    Izjava Ane Gros po tekmi z Norvežankami
  • Izjava Elizabeth Omergie po tekmi z Norvežankami
    01:14
    Izjava Elizabeth Omergie po tekmi z Norvežankami
  • Izjava Nine Zulić po tekmi z Norvežankami
    01:08
    Izjava Nine Zulić po tekmi z Norvežankami
  • Izjava Nataše Ljepoja po tekmi z Norvežankami
    00:40
    Izjava Nataše Ljepoja po tekmi z Norvežankami

"Res mi je žal, ne vem, kaj lahko rečem. Bile smo blizu, borile smo se od prve do zadnje minute. Preprosto je Norveška speljala to tekmo do konca, kot so navajene že velikokrat, ko so to počele. Nam pa so se na žalost na koncu malo zatresle roke, nekaj težav smo imele že skozi celoten drugi polčas, žoga ni stekla tako, kot bi morala. Borile smo se, toda žal mi je, ker vem, da nimamo velikokrat takšnih priložnosti, ki je danes žal nismo uspele izkoristiti," je po tekmi povedala kapetanka Ana Gros. Slovenske so si z današnjim porazom občutno zmanjšale možnosti za boj za medalje, toda še vedno obstaja minimalno upanje, ki pa ni odvisno samo od Slovenk samih. Misli je potrebno usmeriti na tekmo z Madžarkami, ki reprezentantke čaka v sredo. "Malo nam je zmanjkalo, toda mislim, da moramo biti zadovoljne s prikazanim, ker smo zares veliko dobrega prikazale. In proti Madžarkam samo samozavestno in še po eno zmago," je povedala Nataša Ljepoja.

Slovenija – Norveška
Slovenija – Norveška FOTO: Sofascore.com

"Lahko rečem, da smo odigrale morda najboljšo tekmo na celotnem prvenstvu. To je velik plus za nas in proti Madžarkam bomo dale zares vse tisto pozitivno in pričarale še eno dobro tekmo proti njim. Tako da upam, da bo naslednja tekma še boljša, da se še bolj povežemo kot ekipa, da pozabimo na ta poraz in pokažemo, da še vedno držimo skupaj. Tako da upam, da bomo lepo odigrale in dosegle novo zmago," pa je bila optimistična Elizabeth Omergie. Slovenija bi se med štiri prebila le v primeru zmage nad Madžarsko ter porazu Danske proti Norveški in remiju ali porazu Švedske proti Hrvaški. V tem primeru bi se Slovenija po številu točk izenačila z Dansko, a je v prednosti zavoljo zmage v skupinskem delu v Celju z 28:26.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenka62
15. 11. 2022 08.50
+0
Punce gremo!!! Res ste dobre!!
Sadni T
15. 11. 2022 08.11
+6
Bravo slovenke,take borbe pa ekipne igre že dolgo ni bilo
Intihar
14. 11. 2022 21.46
-1
Bravo norvezanke👏👏👏👏