Drugi športi

Ljubljanski hokejisti začeli ledne priprave za sezono v ligi ICEHL

Ljubljana, 26. 07. 2021 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti ljubljanske SŽ Olimpije, ki bodo v prihajajoči sezoni nastopili v najmočnejšem regionalnem tekmovanju, ligi ICEHL, so danes začeli priprave oziroma treninge na ledu, so sporočili iz kluba. Sezona se bo za Ljubljančane začela s tekmo 1. kroga proti Innsbrucku 17. septembra.

Hokejisti SŽ Olimpije so danes začeli trenirati na ledu. V postavi še ni francoske okrepitve Guillauma Leclerca, ki se z reprezentanco pripravlja na kvalifikacijski turnir za zimske olimpijske igre v Pekingu 2022. Ekipi se bo pridružil 1. avgusta, so sporočili iz kluba.

"Prvi dan je za nami. Pričeli smo s treningi. Najprej so bila na vrsti testiranja, ki so pokazala absolutno izboljšanje fizične pripravljenosti. Nato smo šli na led, kjer sem tudi zelo zadovoljen. Že prvi dan smo pokazali, kaj želimo doseči. Fantje so dobili nekoliko občutka. Ta začetek, borba, drsanje, vse to je bilo tukaj in s tem sem zelo zadovoljen. Ekipa je spet skupaj, ni poškodb, ponovno treniramo in se veselimo izzivov, ki so pred nami," je prvi dan povzel trener Mitja Šivic.

Žiga Pance
Žiga Pance FOTO: Damjan Žibert


"Prvi trening je za nami. Prvi vtisi po treningu so dobri, bil je kar naporen, saj gre za prvi stik z ledom po dveh mesecih. Od danes naprej bo šlo vse samo na bolje, pomembno je, da treniramo in da sledimo zastavljenim ciljem," pa pravi kapetan Žiga Pance. Še pred začetkom sezone bodo Ljubljančani odigrali nekaj prijateljskih tekem, prvo 11. avgusta z madžarsko ekipo MAC.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.