Drugi športi

Super Bowl 2022: Los Angeles Ramsi proti Cincinnati Bengalsom

Los Angeles, 31. 01. 2022 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
1

V letošnji Super Bowl, tradicionalni finale lige ameriškega nogometa v ZDA, so se uvrstili Los Angeles Ramsi, moči pa bodo merili proti Cincinnati Bengalsom. Ekipa iz Cincinnatija je v nedeljo po podaljšku presenetljivo ugnala Kansas City Chiefsi (27:24) in favoriziranemu Kansasu tako preprečila tretji nastop v finalu. Los Angeles je z 20:17 ugnal San Francisco 49ers.

Jimmy Garoppolo po porazu proti Los Angelesu
Jimmy Garoppolo po porazu proti Los Angelesu FOTO: AP

Pred dvema letoma so bili Cincinnati Bengalsi najslabša ekipa lige NFL. Zdaj se odpravljajo na Super Bowl, kjer bodo igrali z Los Angeles Ramsi na domačem stadionu Ramsov. Podobno kot lani Tampa Bay Buccaneers, s Tomom Bradyjem na čelu, bo imel tudi Los Angeles čez 14 dni priložnost, da Super Bowl osvoji na domačem terenu.

Los Angeles je na tekmi zaostajal že s 7:17. Do vodstva so prišli šele 109 sekund pred koncem. "To je bila neverjetna predstava naše ekipe. V slačilnici smo rekli, da te tekme ne bomo izgubili," je po zmagi Los Angelesa dejal "quarterback" domače ekipe Matthew Stafford, ki se je iz Detroita v Kalifornijo preselil pred letošnjo sezono. 

Kansas pa je zmago zapravil sam, saj je na tekmi vodil že z 21:3, v podaljšku pa imel prvo žogo. A tekmeci so žogo prestregli, Evan McPherson pa je dosegel odločilne točke za presenečenje in finale 13. februarja. "Letos smo presegli veliko naših pomanjkljivosti," je dejal trener Zac Taylor. "Vedno verjamemo v vse tri naše faze. Vsi so se okrepili. Nismo še končali, nismo še opravili."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če izgubiš žreb pred podaljškom proti taki ekipi, greš običajno poražen domov," je po tekmi za CBS povedal "quarterback" Joe Burrow in priznal, da je po zmagi ostal brez besed. Burrow, čigar vzdevek je Brrr, zaradi njegove "hladnosti" in mirnosti v zaključkih srečanj je v samo eni sezoni in še malo prešel iz novinca do quarterbacka, ki bo zaigral na Super Bowlu. Je sedmi QB, ki mu je to uspelo v dveh sezonah, če štejemo samo igre je to najhitrejši dosežek v zgodovini.

Toda ne glede na vse statistične podatke in podrte rekorde bodo živci in samozavest, ki jih je Burrow pokazal skozi nastope, nedvomno sejala strah in občudovanje v srca drugih oboževalcev lige NFL po vsem svetu. Na igrišču je Burrow že izpolnil obljubo, da bo svojo ekipo vrnil na sam vrh tega športa. Toda v okviru Joe Brrr, ima ameriški nogomet osebnost, ki bi lahko, tako kot Brady, zrasla izven dosega samega športa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nazadnje je Los Angeles igral v finalu leta 2019, ko so jih premagali New England Patriots. Rams, takrat še St. Louis Rams, so se edinega naslova veselili leta 2000, ko so s 23:16 premagali Tennessee Titans. Cincinnati Bengals naslova še nimajo, nazadnje pa so na Super Bowlu igrali pred 33 leti, tako kot leta 1982 pa so izgubili proti San Franciscu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pršut123
31. 01. 2022 10.38
-1
skoda san francisca