Drugi športi

Luna Rossa bo izzivala Team New Zealand v pokalu Amerike

Auckland, 21. 02. 2021 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V novozelandskih vodah pred Aucklandom so znani izzivalci, ki se bodo v letošnjem pokalu Amerike merili z branilci naslova, novozelandsko ekipo Team New Zealand. V finalu pokala challenger Prada Cup je italijanska Luna Rossa Prada Pirelli po osmih regatah z izidom 7:1 v zmagah ugnala britansko posadko Ineos Team UK.

Pokal Amerike bo v novozelandskih vodah od 6. do 21. marca. Luna Rossa, na čelu posadke je izkušeni avstralski skiper Jimmy Spithill, je povsem prevladovala v prvih petih obračunih, Britanci pa so le odgovorili na šesti regati za prvo in edino zmago v finalni seriji, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP. Pred posadko Združenega kraljestva je bila misija, kako nanizati še šest zmag, ki se je izkazala za nemogoče. Mednarodna posadka italijanskega katamarana je dobila še dve regati in si priborila napredovanje v pokal Amerike.

Na čelu britanske posadke je sloviti sir Ben Ainslie, ki pa ni pripravil čudežne vrnitve. Ainslie in Spithill sta bila člana iste posadke na jadrnici Oracle Team USA, ko sta se leta 2013 vrnila iz izgubljenega položaja, iz zaostanka 1:8, ter premagala Team New Zealand z 9:8 za America's Cup.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Odličen dan za Italijo'
"Fantastico! Fantastico, bellissimo!" je v italijanščini ("fantastično, prekrasno") sporočil krmar Lune Rosse Francesco Bruni po dobljeni osmi regati. "To je čudovit dan za nas, čudovit dan za Luno Rosso, odličen dan za Italijo. Zelo zelo smo veseli. Zdaj nas čaka dober boj za pokal Amerike," je dodal.

Sedmo regato so dobili s prednostjo ene minute in 45 sekund, osmo pa s prednostjo 56 sekund.

"Oprostite, fantje," se je slišalo Ainslieja, ko se je na koncu osme dirke opravičeval svoji posadki, preden je pozneje čestital Luni Rossi. "Moram reči, bravo, Luna Rossa, in bravo, Italija," je dejal Ainslie. "Vem, da je v Italiji to velika stvar uvrstitev v finale pokala Amerike. Očitno smo razočarani, ker se nismo uvrstili v finale. Moramo iti stran ter se vrniti k risalni plošči in videti, kaj lahko storimo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Koronavirus pasica november

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.