Drugi športi

Mačkovšek: Proti kakovostni Madžarski nas čaka zahtevno delo

Köln, 25. 01. 2024 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko moško člansko rokometno izbrano vrsto je še zadnja tekma na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Varovanci selektorja Uroša Zormana se bodo v obračunu za končno 5. mesto pomerili z vzhodnimi sosedi Madžari, ki so bili dolgo časa v igri tudi za kaj več. Borut Mačkovšek izpostavlja madžarsko fizično moč in v isti sapi upa, da bo slovenska hitrost dovolj za zmago.

Izbrana vrsta Madžarske je v prvem delu skupinskega dela nanizala vse tri zmage in se v nadaljevanje Eura v Kölnu podala z izjemno popotnico in upanjem, da lahko v naslednjih štirih dvobojih iztrži čim več točk v boju za uvrstitev v polfinale tekmovanja.

A sledili so trije porazi (Avstrija, Nemčija in Francija) in le zmaga proti Hrvaški, kar je bilo v družbi s Francozi in domačini Nemci premalo za kaj več kot za obračun za končno peto mesto proti slovenski reprezentanci. Eden naših najizkušenejših in obenem najvidnejših reprezentantov na tem evropskem prvenstvu Borut Mačkovšek se zaveda, da bodo Madžari zelo trd oreh na poti do želene zmage in osvojitve 5. mesta.

"Madžarska je nedvomno odlična reprezentanca. To je nenazadnje pokazala predvsem v uvodnem delu prvenstva, v katerem je vzela mero močni Islandiji, Črni gori in Srbiji. Fizično so zelo močni in stabilni na črti, a počasnejši od nas, kar bomo skušali izkoristiti v največji možni meri," dan pred bojem za 5. mesto pravi 31-letni Izoljan in dodaja:

"Vsekakor bomo naredili vse, da jih na koncu premagamo. Imeli smo dan več za počitek in upam, da bomo v tekmo vstopili tako, kot se od nas tudi pričakuje. Odločno in agresivno na obeh straneh igrišča."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
25. 01. 2024 21.49
Tak kot proti Danski. Uživat in se igrat.
Dr.Rugelj
25. 01. 2024 21.03
+2
Se posipam s pepelom, ker sem vseskozi trdil, da naši nimajo za burek.Proti Danski so pokazali, da še niso za odpis - le ustrašiti se ne smejo teh ekmešpekmešov.
spoštovanje
25. 01. 2024 20.15
glede na pokazano do sedaj, bo kr težka
mackon08
25. 01. 2024 20.01
+1
Vse reprezentance na EP so težki nasprotnik ni pa niti ene za katero bi lahko rekli da se je ne da premagati. Rokomet napreduje zelo hitro.
Apoteka
25. 01. 2024 19.50
+3
Za koga bo navijal črni Ivan?
Potouceni kramoh
25. 01. 2024 19.24
-1
Magyari bodo zmagal tolk kolker imajo morja u Balatonu.
puspan
25. 01. 2024 18.58
+2
Glede na to, da je bilo v zadnji tekmi Danske s Slovenijo že vse odločeno, zmaga Slovenije ni bila prav veliko presenečenje. V tekmi za 5.mesto pa bo zmagala res tista ekipa, ki si to mesto tudi zasluži. Slovenija z zmago lahko popravi svoj vtis nastopov EP. Jaz osebno ne verjamem, ker preveč faktov govori proti temu. Dajmo se presenetiti in najbolj pozitivno bom presenečen prav jaz.