Drugi športi

Maja Mihalinec Zidar zmagala v Berlinu, Neja Filipič pa v Ostravi

Berlin, 05. 02. 2021 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Maja Mihalinec Zidar je zmagala v teku na 60 metrov na prestižnem dvoranskem atletskem mitingu v Berlinu, ki šteje za srebrno svetovno serijo. S 7,23 sekunde je izenačila svoj najboljši letošnji izid in le za dve stotinki zaostala za osebnim rekordom. Neja Filipič pa je zmagala na dvoranskem atletskem mitingu v češkem kraju Nehvizdy, v skoku v daljino so ji namerili 6,45 m. Maruša Černjul, druga slovenska predstavnica na tekmi bronaste svetovne serije, je bila druga v skoku v višino z 1,84 m.

Maja Mihalinec Zidar
Maja Mihalinec Zidar FOTO: Ervin Čurlič

"Vesela sem zmage v močni in precej izenačeni konkurenci. Zadovoljna sem tudi z doseženim časom, že na začetku sezone sem povsem blizu osebnemu rekordu. To kaže, da sem dobro pripravljena, bom pa morala izboljšati še nekaj tehničnih podrobnosti. Sedaj se trenerjem Srdjanom Djordjevićem vidiva, kje so težave in kaj je treba še postoriti do naslednjih tekem. Prvo bom imela že v torek v Lievinu, kjer bo še močnejša konkurenca," je po tekmi strnila vtise Mozirjanka.

Mihalinčeva je ugnala Liso Mayer, četrto na dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2017. Mihalinčeva je bila nato na naslednjem dvoranskem EP v Glasgowu leta 2019 šesta, prav tako pred dvema letoma pa je v Minsku zmagala na evropskih igrah na 100 m ter bila polfinalistka (12.) na svetovnem prvenstvu v Dohi na 200 m.

"Na treningih sem letos napredovala v startnem položaju, ampak mi dobrega začetka še ni uspelo povsem narediti na tekmah. Zaradi tega imam tudi nekaj težav v srednjem delu pri prehodu v pravi položaj telesa. Končna hitrost je sicer že sedaj dobra, a je nekaj rezerv tudi še v zadnjem delu. Verjamem, da se bo tudi to popravilo, ko bom nekoliko bolj spočita," je dodala Maja Mihalinec Zidar.

Na Češkem dvojni slovenski uspeh
Filipičeva je skočila 6,08 m, nato pa nadaljevala s 6,26 in 6,45 m, končala pa s 5,97 m, prestopom in 6,13 m. Druga je bila domačinka Linda Sucha (5,96 m)."Kar zadovoljna sem, ker je bila to prva tekma po dolgem času v skoku v daljino in sem le za 15 cm zgrešila osebni dvoranski rekord. Lahko bi še bolje skočila, a sem prvič po dolgem času skakala iz dolgega zaleta. Imam v 'nogah' daljše skoke, to sem čutila, a nisem trenirala te discipline, le nekaj skokov med vadbo sem opravila ta teden," je povedala Filipičeva, ki bo naslednjo soboto v Novem mestu na državnem prvenstvu tekmovala tudi v "svoji" disciplini, troskoku.

Med atleti je zmagal Britanec Reynold Banigo (7,73 m). "Bilo nas je skupaj šest v skoku v daljino, po tri dekleta in fantje, skakali pa smo skupaj v serijah. Naši dosežki so šteli tako posamično kot v parih. Vsaka tekmovalka je dobila svojega partnerja za seštevek, pomembna pa je bila čim manjša razlika med osebnim rekordom in daljavo na tekmi. Bila sem v paru z Reynoldom Banigom in sva zmagala tudi v tej neobičajni konkurenci," je dodala Filipičeva.

V skoku v višino je zmagala Levern Spencer iz Svete Lucije v Karibih; vseameriška prvakinja in šesta na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je preskočila 1,86 m.

"Z nastopom nisem zadovoljna. Preskočena višina sploh ni slaba glede na tehnično slabo izvedene skoke. Še vedno imam težave v zaletu in upam, da jih bom čim prej odpravila,"  pa je povedala Černjulova, ki je 1,75 in 1,81 zmogla v prvih skokih. Višino 1,78 m je izpustila, 1,84 m pa je preskočila v drugem poskusu. Celjanka je nato skakala na zmagovalni višini tekme (1,86 m), a je letvico trikrat podrla.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.